ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Χτύπημα» χάκερ στη Mitsubishi

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2011, 08:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Χτύπημα» χάκερ στη Mitsubishi
Facebook Twitter Whatsapp
Το εσωτερικό εταιρικό δίκτυο της Mitsubishi Heavy Industries Ltd. δέχθηκε επίθεση από χάκερ, αναφέρει δημοσίευμα που επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που η εταιρία της ιαπωνικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία κατασκευάζει υποβρύχια, πυραύλους καθως και εξοπλισμό για πυρηνικά εργοστάσια, δέχεται μια τέτοια επίθεση, γράφει σήμερα Yomiuri.
Το εσωτερικό εταιρικό δίκτυο της Mitsubishi Heavy Industries Ltd. δέχθηκε επίθεση από χάκερ, αναφέρει δημοσίευμα που επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που η εταιρία της ιαπωνικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία κατασκευάζει υποβρύχια, πυραύλους καθως και εξοπλισμό για πυρηνικά εργοστάσια, δέχεται μια τέτοια επίθεση, γράφει σήμερα Yomiuri. Δεδομένα από το πληροφοριακό σύστημα της επιχείρησης εκλάπησαν στην επίθεση, ανέφερε η Γιομιούρι, χωρίς να διευκρινίσει τις πηγές της.

Εκπρόσωπος της Mitsubishi επιβεβαίωσε την επίθεση, ωστόσο ανέφερε πως η εταιρία ερευνά ακόμα την υπόθεση και την πιθανότητα να διέρρευσαν πληροφορίες.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι περίπου 80 υπολογιστές που έφεραν ιούς εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία της MHI στο Τόκιο καθώς σε εργοστάσια και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, περιλαμβανομένων εργοστασίων και ναυπηγείων στο Κόμπε, στο Ναγκασάκι και στο Ναγκόγια.

Στο Κόμπε κατασκευάζονται υποβρύχια και εξοπλισμός για πυρηνικά εργοστάσια, ενώ στο ναυπηγείο στο Ναγκασάκι κατασκευάζονται πλοία συνοδείας. Στο εργοστάσιο στη Ναγκόγια κατασκευάζονται τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι και μηχανές πυραύλων, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.