ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Πρεμιέρα» για το Google Wallet

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2011, 15:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Πρεμιέρα» για το Google Wallet
Facebook Twitter Whatsapp
Η υπηρεσία Google Wallet κάνει ντεμπούτο αυτή τη βδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας στο κοινό την επιλογή να πραγματοποιεί συναλλαγές μέσω smartphone.
Η υπηρεσία Google Wallet κάνει ντεμπούτο αυτή τη βδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας στο κοινό την επιλογή να πραγματοποιεί συναλλαγές μέσω smartphone. Οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες σε πρώτη φάση, αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτή τη στιγμή, το Wallet λειτουργεί μόνο στις ΗΠΑ, μόνο στο δίκτυο της εταιρείας Sprint και αποκλειστικά στο Samsung Nexus S. Επίσης, ισχύει μόνο για κάποιες από τις κάρτες που εκδίδει η Citibank. Σε λίγο καιρό αναμένεται διεύρυνση σε όλα τα μέτωπα, με περισσότερους παρόχους κινητής τηλεφωνίες, περισσότερες κάρτες/τράπεζες και περισσότερες συσκευές με δυνατότητα NFC (Near Field Communications). Το πότε θα δούμε το Wallet και σε χώρες εκτός ΗΠΑ παραμένει άγνωστο.

Η χρήση του Google Wallet προϋποθέτει την ύπαρξη ενός smartphone και ενός συμβατού δέκτη στο σημείο πώλησης. Οι δύο συσκευές επικοινωνούν μέσω NFC και το ποσό αφαιρείται από την πιστωτική/χρεωστική κάρτα που έχει καταχωρήσει ο κάτοχος του smartphone.

Πηγή: pcnea