ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

GPS για τον εντοπισμό... παιδιών

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2011, 10:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
GPS για τον εντοπισμό... παιδιών
Facebook Twitter Whatsapp
Ένας παιδικός σταθμός στην πόλη Μάλμε, στη νότια Σουηδία, ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει στη χρήση συσκευών GPS ώστε να εντοπίζονται διαρκώς τα νήπια και τα παιδιά στην διάρκεια εκδρομών.
Ένας παιδικός σταθμός στην πόλη Μάλμε, στη νότια Σουηδία, ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει στη χρήση συσκευών GPS ώστε να εντοπίζονται διαρκώς τα νήπια και τα παιδιά στην διάρκεια εκδρομών. «Θα δοκιμάσουμε το σύστημα σε 10 παιδιά στην διάρκεια μιας εβδομάδας τον Οκτώβριο. Θα έχουμε 10 αναμεταδότες στα μπουφάν τους όταν βρίσκονται έξω από το σταθμό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κάριν Βέρχολτ του παιδικού σταθμού Kronprinsen, ο οποίος φροντίζει 36 νήπια και παιδιά 1 ως 6 ετών.

Οι αναμεταδότες θα εκπέμπουν σήματα σε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο θα ενημερώνει τον χειριστή του με μια ηχητική ειδοποίηση εάν κάποιο παιδί έχει απομακρυνθεί, εξήγησε η εταιρία Purple Scout, η οποία παρέχει τους αναμεταδότες.

Το σύστημα θα βοηθά τους υπαλλήλους του παιδικού σταθμού και «δεν μπορεί μεν να εμποδίσει ένα παιδί να φύγει, αλλά επιτρέπει να γίνεται αντιληπτό πιο έγκαιρα ότι κάποιο λείπει και να βρίσκεται πιο γρήγορα» είπε ο Χένρικ Χοφ, επικεφαλής του σχετικού προγράμματος στην εταιρία.

Το σύστημα θα αρχίσει να δοκιμάζεται επίσημα την 18η Οκτωβρίου, είπε, προσθέτοντας ότι οι παιδικοί σταθμοί με τους οποίους έχει έλθει σε επαφή η εταιρία «επεφύλαξαν πολύ θετική υποδοχή» στο πρόγραμμα.