ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Internet και για την τρίτη ηλικία

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2011, 18:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Internet και για την τρίτη ηλικία
Facebook Twitter Whatsapp
Ένας δοκιμαστικό πρόγραμμα του κέντρο ηλικιωμένων της Νέας Υόρκης επιτρέπει στους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία κατά της κοινωνικής απομόνωσης και της κατάθλιψης.
Ένας δοκιμαστικό πρόγραμμα του κέντρο ηλικιωμένων της Νέας Υόρκης επιτρέπει στους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία κατά της κοινωνικής απομόνωσης και της κατάθλιψης. Ένας 87χρονος που συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, δηλώνει οτι περίμενε να πεθάνει μέχρι που πήρε υπολογιστή και πλεόν του έδωσε μια νέα ανάσα ζωής.

Με τον ειδικά διαμορφωμένο Ηλεκτρονικό Υπολογιστή που τους παρέχεται από το πρόγραμμα, οι ηλικιωμένοι μπορούν με ένα κλικ να μπουν στο Youtube και να παρακολουθήσουν βίντεο, να ξεκινήσουν συζητήσεις μεταξύ τους και φυσικά να ενημερωθούν για όλες τις ειδήσεις μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο browser του υπολογιστή.

Τέλος, αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστούν κάτι ή έχουν κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή τους, μπορούν πάλι με ένα απλό κλικ να επικοινωνήσουν με κάποιον ειδικό και να τους το λύσει από απόσταση άμεσα.

πηγή: techit.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr