ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα ρομπότ βρίσκει τα χαμένα αντικείμενα

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2012, 17:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένα ρομπότ βρίσκει τα χαμένα αντικείμενα
Facebook Twitter Whatsapp
Η τέλεια λύση για τους αφηρημένους φαίνεται ότι είναι το ιαπωνικό ρομπότ EMIEW 2 που κατασκεύασε η Hitach και μας βοηθά να βρίσκουμε τα χαμένα μας αντικείμενα.  
Η τέλεια λύση για τους αφηρημένους φαίνεται ότι είναι το ιαπωνικό ρομπότ EMIEW 2 που κατασκεύασε η Hitach και μας βοηθά να βρίσκουμε τα χαμένα μας αντικείμενα.  
Το ρομπότ έχει χρώμα κόκκινο και λευκό, ονομάζεται και αποτελεί μετεξέλιξη ενός προηγούμενου ρομπότ της ίδιας εταιρείας που δημιουργήθηκε το 2005.  

Το ρομπότ ζυγίζει μόνο 14 κιλά, έχει ύψος εξάχρονου παιδιού και κινείται γρήγορα χάρη σε ροδάκια προσαρμοσμένα κάτω από πόδια του, τα οποία διπλώνουν, αν χρειαστεί, για την ευκολότερη μεταφορά του.  

Έχει λευκό πρόσωπο και δύο μαύρα μάτια, που εξετάζουν συνεχώς ερευνητικά τον χώρο γύρω του. Χάρη στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη του, είναι σε θέση να αναγνωρίσει αντικείμενα και πρόσωπα, αρκεί σε κάποια στιγμή στο παρελθόν να του τα έχουν δείξει έστω μία φορά.  

Όταν ανακαλύπτει ένα χαμένο αντικείμενο, το ρομπότ χρησιμοποιεί δύο κάμερες στο κεφάλι του για να συγκρίνει αυτό που βλέπει (σχήμα, χρώματα κλπ) με τις εικόνες που έχει αποθηκεύσει στη βάση δεδομένων του. Μάλιστα είναι σε θέση να συνδεθεί και με το διαδίκτυο και να «κατεβάσει» εικόνες διαφόρων αντικειμένων, προκειμένου να εμπλουτίσει τη βάση των δεδομένων του.  

Όταν το ρομπότ βρει το εξαφανισμένο πράγμα οδηγεί το αφεντικό του για να του δείξει τι βρήκε. Επειδή μάλιστα συνδέεται με τις κάμερες που βρίσκονται στους χώρους ενός κτιρίου, είναι σε θέση να ειδοποιήσει για το εύρημά του ακόμα και εξ αποστάσεως!  

Οι κατασκευαστές του δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα πότε το νέο ρομπότ θα βγει στην αγορά, αλλά σαφώς προορίζεται ως οικιακός βοηθός ιδίως για σπίτια ηλικιωμένων, για νοσοκομεία, γηροκομεία ή ακόμα και για τουριστική ατραξιόν.πηγή: proho.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr