ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άνοδο παρουσιάζει η αγορά storage

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2012, 18:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άνοδο παρουσιάζει η αγορά storage
Facebook Twitter Whatsapp
Eκτός από το cloud και το virtualization οι λύσεις backup και αρχειοθέτησης ανθούν όσο ποτέ άλλοτε, συμπαρασύροντας μαζί τους όλη την αγορά storage. Μόνο στο τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους αυξήθηκε ο τζίρος παγκοσμίως του λογισμικού για λύσεις storage κατά 10,5%, αγγίζοντας τα 3,8 δις δολάρια.  
Eκτός από το cloud και το virtualization οι λύσεις backup και αρχειοθέτησης ανθούν όσο ποτέ άλλοτε, συμπαρασύροντας μαζί τους όλη την αγορά storage. Μόνο στο τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους αυξήθηκε ο τζίρος παγκοσμίως του λογισμικού για λύσεις storage κατά 10,5%, αγγίζοντας τα 3,8 δις δολάρια.   Κάτι που αποτελεί ρεκόρ σύμφωνα με την πρόσφατη σχετική έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς IDC. Κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση είναι, σύμφωνα με την IDC, οι EMC, IBM και Symantec. Αυτές οι τρεις εταιρείες δεσπόζουν στην αγορά με ποσοστά 25,7%, 19,8% και 15,4% αντίστοιχα.  

Σημαντικά ανάπτυξη γνωρίζουν οι περιοχές του "Storage & Device Management" (η σχετική αύξηση ανήλθε στο 17,3%) και "Data Protection & Recovery" (13,8% ανάπτυξη).

Αν και η αγορά Data Protection & Recovery φαίνονταν να είχε κορεσθεί οι λύσεις virtualization δημιούργησαν νέες ανάγκες από τις οποίες επωφελήθηκε και αυτό το κομμάτι της αγοράς. Ανάπτυξη παρατηρήθηκε και στην αγορά λύσεων αρχειοθέτησης που αναπτύχθηκε κατά 7,3%. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η άνθηση του cloud.


πηγή: proho.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr