ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρωτοφανείς ρυθμοί ανάπτυξης για τα tablets

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2012, 12:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρωτοφανείς ρυθμοί ανάπτυξης για τα tablets
Facebook Twitter Whatsapp
Η εταιρεία IHS iSuppli έδωσε στη δημοσιότητα τις προβλέψεις της για το μέλλον της παγκόσμιας αγοράς ημιαγωγών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τα tablets θα είναι η τέταρτη δύναμη σε αυτή την κατηγορία το 2014, αφήνοντας στην πέμπτη θέση τις LCD TVs.  
Η εταιρεία IHS iSuppli έδωσε στη δημοσιότητα τις προβλέψεις της για το μέλλον της παγκόσμιας αγοράς ημιαγωγών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τα tablets θα είναι η τέταρτη δύναμη σε αυτή την κατηγορία το 2014, αφήνοντας στην πέμπτη θέση τις LCD TVs.   Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα έσοδα των κατασκευαστών από τη διάθεση ημιαγωγών για tablets θα είναι σχεδόν 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, περίπου 1 δισ. δολάρια πάνω από το αντίστοιχο νούμερο των τηλεοράσεων LCD. Στις τρεις πρώτες θέσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα (58,5 δισ.), οι φορητοί υπολογιστές (48,2 δισ.) και οι desktop υπολογιστές (19,2 δισ.)  

Αυτό που έχει σημασία στην περίπτωση των tablets είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης της κατηγορίας, οι οποίοι χαρακτηρίζονται "πρωτοφανείς" από τους αναλυτές της IHS. Το 2010 τα tablets ήταν στην 35η θέση της αγοράς ημιαγωγών, πέρυσι ανέβηκαν στην 8η θέση και φέτος αναμένεται να τερματίσουν στην 5η, πίσω από τις LCD TVs. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς των tablets δεν παίζει μόνο το iPad, το οποίο ηγείται αυτής της αγοράς, αλλά και τα φθηνά Android μοντέλα, όπως το Kindle Fire της Amazon. Η πρόσφατη κυκλοφορία του νέου iPad αλλά και τα επερχόμενα μοντέλα με τα Windows 8 θα δώσουν μια περαιτέρω ώθηση στην αγορά.  
 

ΠΗΓΗ: proho.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr