ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σχεδόν 500.000 Servers χρησιμοποιεί το Amazon Cloud

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2012, 21:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σχεδόν 500.000 Servers χρησιμοποιεί το Amazon Cloud
Facebook Twitter Whatsapp
Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Δεν πατήσαμε το ψηφίο μηδέν μερικές φορές παραπάνω. Ο αριθμός είναι ακριβής. Οι servers που χρησιμοποιεί το Amazon Cloud για τις υπηρεσίες του πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο.  
Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Δεν πατήσαμε το ψηφίο μηδέν μερικές φορές παραπάνω. Ο αριθμός είναι ακριβής. Οι servers που χρησιμοποιεί το Amazon Cloud για τις υπηρεσίες του πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο.   Aπό την άλλη, αν θέλουμε να ακριβολογούμε είναι “μόνο” 454,400 αλλά ακόμη κι έτσι λίγους δεν θα τους χαρακτηρίζαμε. Αν και η ίδια η εταιρεία δεν δίνει τα στοιχεία αυτά στη δημοσιότητα, ερευνητής μπόρεσε και έκανε τον συγκεκριμένο υπολογισμό μέσα από αρκετά πολύπλοκες διαδικασίες και ελέγχους.  

Ανέφερε μάλιστα ότι, παρόλο που ο κύριος όγκος των servers αυτών βρίσκεται στις ΗΠΑ, υπάρχουν αρκετοί ακόμη σε διάφορες χώρες του κόσμου όπως η Ιρλανδία, η Βραζιλία και η Ιαπωνία.  

Βέβαια όταν το σκεφτεί κανείς, το νούμερο δεν φαίνεται υπερβολικό. Αν αναλογιστούμε ότι εταιρείες όπως το Dropbox και το Netflix στηρίζουν τις υπηρεσίες τους στην Amazon.
 

ΠΗΓΗ: proho.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr