ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Απαγορεύτηκε το Twitter στο Πακιστάν

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2012, 12:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απαγορεύτηκε το Twitter στο Πακιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Από νωρίς το πρωΐ σήμερα, η πακιστανική κυβέρνηση έθεσε υπό απαγόρευση το Twitter, σε όλην την επικράτειά της, αποφασίζοντας ότι "αποτελεί βλασφημία" ένα από όλα τα θέματά του--σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε, στο Γαλλικό πρακτορείο, ένα ανώτερο στέλεχος στο υπουργείο των Τηλεπικοινωνιών.
Από νωρίς το πρωΐ σήμερα, η πακιστανική κυβέρνηση έθεσε υπό απαγόρευση το Twitter, σε όλην την επικράτειά της, αποφασίζοντας ότι "αποτελεί βλασφημία" ένα από όλα τα θέματά του--σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε, στο Γαλλικό πρακτορείο, ένα ανώτερο στέλεχος στο υπουργείο των Τηλεπικοινωνιών. "Η σχετική εντολή δόθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Πληροφοριών και Τεχνολογίας, σε εμάς έγινε απλά η κοινοποίηση της εντολής αυτής . Αποφασίστηκε ότι ένα θέμα, που έχει σήμερα το Twitter, αποτελεί βλασφημία", δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιούνις Χαν. Κληθείς να γίνει σαφέστερος, απάντησε ότι "ένας διαγωνισμός γελοιογραφιών του Προφήτη Μωάμεθ και όλα τα συναφή με τη διοργάνωσή του" κρίθηκε από την κυβέρνηση ότι "αποτελούν βλασφημία".

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του 2008 οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν μπροστά απ την πρεσβεία της Δανίας στο Ισλαμαμπάντ από έκρηξη βόμβας, για την οποία ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα.

Στη Δανία είχαν δημοσιευθεί τη χρονιά εκείνη πολλές γελοιογραφίες του Προφήτη Μωάμεθ, που η οποιαδήποτε απεικόνισή του είναι, για τη μουσουλμανική θρησκεία, απολύτως απαγορευμένη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις