ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Και η Microsoft στον «χoρό» των social media

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2012, 15:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Και η Microsoft στον «χoρό» των social media
Facebook Twitter Whatsapp
Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα online υπηρεσία, η οποία εκ πρώτης όψεων δίνει την εντύπωση ότι θέλει να ανταγωνιστεί το Facebook. Η εταιρεία, πάντως, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι το So.cl -όπως λέγεται η νέα υπηρεσία- δεν έχει ως στόχο να αναμετρηθεί με το Facebook.
Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα online υπηρεσία, η οποία εκ πρώτης όψεων δίνει την εντύπωση ότι θέλει να ανταγωνιστεί το Facebook. Η εταιρεία, πάντως, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι το So.cl -όπως λέγεται η νέα υπηρεσία- δεν έχει ως στόχο να αναμετρηθεί με το Facebook. Το So.cl απευθύνεται σε φοιτητές, δηλαδή στο κοινό που είχε το Facebook κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του. Η Microsoft γνωρίζει ότι δε μπορεί να χτυπήσει το Facebook, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, και για το λόγο αυτό παρουσιάζει την υπηρεσία της ως ένα συμπληρωματικό εργαλείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί μέσω του Facebook Connect στο So.cl.
 
Το ότι η Microsoft απευθύνεται σε μια ειδική κατηγορία του πληθυσμού που έχει ισχυρούς δεσμούς με το Internet είναι οπωσδήποτε μια λογική κίνηση. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, γιατί να χρησιμοποιήσει ένας φοιτητής το So.cl όταν όλοι του οι συμφοιτητές έχουν ήδη προφίλ στο Facebook; Ιδού η απορία.
 
Πηγή: e-pcmag.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr