ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Facebook... κέρδισε το Faceporn!

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2012, 20:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
To Facebook... κέρδισε το Faceporn!
Facebook Twitter Whatsapp
To Facebook μας έχει συνηθίσει να δέχεται αγωγές και όχι να κάνει το ίδιο. Και μάλλον έχει δίκιο να ακολουθεί αυτή την πολιτική καθώς τουλάχιστον μία από τις ελάχιστες που υπέβαλε δεν κατάφερε να την κερδίσει.
To Facebook μας έχει συνηθίσει να δέχεται αγωγές και όχι να κάνει το ίδιο. Και μάλλον έχει δίκιο να ακολουθεί αυτή την πολιτική καθώς τουλάχιστον μία από τις ελάχιστες που υπέβαλε δεν κατάφερε να την κερδίσει. Ο λόγος για την προσπάθεια του να κλείσει την τη νορβηγική ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου Faceporn.

Όπως είναι γνωστό, η υπηρεσία δείχνει πολύ μεγάλη ευαισθησία σε ό,τι αφορά domain που έχουν ως συνθετικό τις λέξεις ‘Face’ ή ‘Book’.  Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την λέξη “face” μάλιστα έχει κατοχυρώσει την εμπορική της χρήση για ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα online chat rooms, θέματα δικτυακής ψυχαγωγίας κλπ.

Στο πνεύμα αυτό λοιπόν ζήτησε από δικαστήριο της Καλιφόρνια, το κλείσιμο της ερωτικής ιστοσελίδας Faceporn, όπως βέβαια και την κυριότητα του σχετικού domain name.

Δυστυχώς όμως για την εταιρεία το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της καθώς θεώρησε ότι αφορά γεωγραφική περιοχή έξω από τη δικαιοδοσία του. Πράγμα λογικό άλλωστε καθώς το πλήρες url του site είναι faceporn.no

Παρόλα αυτά είναι αμφίβολο αν η εταιρεία θα καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα. Το πιθανότερο είναι η υποβολή ενός παραπόνου στο Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization, WIPO) και η εκ νέου προσπάθεια να πάρει τα δικαιώματα του ονόματος.

Πηγή: proho.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις