ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεπέρασε το ένα δισ. χρήστες κινητής τηλεφωνίας η Κίνα

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2012, 15:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ξεπέρασε το ένα δισ. χρήστες κινητής τηλεφωνίας η Κίνα
Facebook Twitter Whatsapp
Είναι πλέον επίσημο. Όπως επιβεβαίωσε η κινεζική κυβέρνηση, οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο. Μάλιστα μόνο το τελευταίο τρίμηνο οι ενεργοποιήσεις κινητών ανήλθαν στα 43 εκατομμύρια.
Είναι πλέον επίσημο. Όπως επιβεβαίωσε η κινεζική κυβέρνηση, οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο. Μάλιστα μόνο το τελευταίο τρίμηνο οι ενεργοποιήσεις κινητών ανήλθαν στα 43 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου ο συνολικός αριθμός των συνδέσεων είναι πλέον 1.030.052.000. Βέβαια η πλειονότητα των συσκευών στην Κίνα είναι είτε απλά κινητά είτε featured phones. Παρόλα αυτά η χρήση των smart phones συνεχώς αυξάνεται.  

Το κυρίαρχο mobile λειτουργικό στη χώρα είναι φυσικά το Android η χρήση του οποίου φτάνει το 68%. Πράγμα λογικό άλλωστε καθώς τα iPhone δεν κυκλοφορούν επίσημα στη χώρα. Παρόλα αυτά η εταιρεία του Cupertino δεν τα πάει και τόσο άσχημα καθώς αναφέρεται ότι το iOS κατέχει το 16% της αγοράς.

πηγή: proho.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις