ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανανεωμένη έκδοση του SDK του Kinect

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2013, 13:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανανεωμένη έκδοση του SDK του Kinect
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα εργαλεία, χαρακτηριστικά και δυνατότητες για developers εφαρμογών του Kinect, όπως το Fusion και τα νέα Kinect Interactions από το Windows software development kit 1.7.
Νέα εργαλεία, χαρακτηριστικά και δυνατότητες για developers εφαρμογών του Kinect, όπως το Fusion και τα νέα Kinect Interactions από το Windows software development kit 1.7.
Όπως ανακοινώθηκε, η ομάδα του Kinect για τα Windows της Microsoft παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του δωρεάν software development kit (SDK). Η έκδοση Kinect για Windows SDK 1.7 παρέχει στις επιχειρήσεις και στους developers τη δυνατότητα να προσφέρουν ακόμα πιο σταθερές, πιο διαισθητικές και πιο φυσικές εμπειρίες στους τελικούς χρήστες.

Τα νέα χαρακτηριστικά θα εξοικονομήσουν για τις επιχειρήσεις και τους developers χρόνο και χρήματα - επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στη δημιουργία πιο προσαρμοσμένων και τελειοποιημένων εφαρμογών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών τους. Η προσθήκη νέων λειτουργιών θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη εφαρμογών που χρησιμοποιούν την κίνηση, καθώς και στην πιο ενεργή συμμετοχή του πελάτη/χρήστη σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση.

Βασική προσθήκη στο Kinect για Windows SDK 1.7 είναι το Kinect Fusion, ένα από τα πιο προσιτά σε επίπεδο κόστους εργαλεία που διατίθενται σήμερα για τη δημιουργία 3D μοντέλων ακριβείας για αντικείμενα από τον πραγματικό κόσμο. Το Kinect Fusion «συγχωνεύει» πολλαπλά στιγμιότυπα, τα οποία έχουν καταγραφεί μέσω του αισθητήρα του Kinect για Windows, δημιουργώντας ολοκληρωμένα 3D μοντέλα.

Επίσης στην έκδοση SDK 1.7 συμπεριλαμβάνονται τα νέα Kinect Interactions, που διαθέτουν push-to-press buttons, grip to pan, αλληλεπίδραση μεταξύ πολλαπλών χρηστών, καθώς και αναγνώριση ανοιχτών και κλειστών χεριών, όλα αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών έρευνας, ανάπτυξης και δοκιμών.

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά της SDK ενημέρωσης περιλαμβάνουν:
OpenCV και MATLAB Samples που επιτρέπουν στους developers να δημιουργήσουν προηγμένες εφαρμογές για το Kinect, επηρεάζοντας τα standards του κλάδου.

Kinect για Windows Code Samples σε CodePlex, που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που επιλεγμένα δείγματα (samples) κωδικών του Kinect για Windows θα είναι διαθέσιμα μέσω μιας open source, επιτρέποντας σε υπάρχοντες και δυνητικούς συνεργάτες σε όλες τις πλατφόρμες να διερευνήσουν και να αναπτύξουν νέα σενάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το website, το blog ή το developer blog του Kinect για Windows.

Πηγή: e-pcmag.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr