ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

O νούμερο ένα κίνδυνος όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο iPhone

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2013, 20:11 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2013, 22:50
O νούμερο ένα κίνδυνος όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο iPhone
Facebook Twitter Whatsapp

Κάθε χρόνο και ειδικά όταν η Apple ανακοινώνει ένα καινούργιο iPhone η αγορά των μεταχειρισμένων γεμίζει με παλαιότερα μοντέλα που οι ιδιοκτήτες του σπεύδουν να πουλήσουν για να αγοράσουν το νέο μοντέλο.

Κάθε χρόνο και ειδικά όταν η Apple ανακοινώνει ένα καινούργιο iPhone η αγορά των μεταχειρισμένων γεμίζει με παλαιότερα μοντέλα που οι ιδιοκτήτες του σπεύδουν να πουλήσουν για να αγοράσουν το νέο μοντέλο.

Σε κάθε μεταχειρισμένη συσκευή όμως ελλοχεύουν μια σειρά από κινδύνους που μπορούν πολύ εύκολα να μετατρέψουν την χαρά σας για την απόκτηση ενός iPhone σε ένα πραγματικό εφιάλτη.

Σήμερα θα αναφερθούμε σε αυτό που πιστεύουμε πως είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο iPhone και τον ανάγουμε σε αυτή την θέση περισσότερο γιατί σπάνια κάποιος αγοραστής ελέγχει το συγκεκριμένο αυτό γεγονός.

Μπορεί λοιπόν οι φωτογραφίες που σας έστειλε ο πωλητής να είναι αυθεντικές, το iPhone προς πώληση να μην είναι κλεμμένο, και να έχετε κανονίσει ακόμη και ραντεβού για συναλλαγή χέρι με χέρι. Στο ραντεβού σας το άτομο φαίνεται αξιόπιστο ενώ η συσκευή είναι σε καλή κατάσταση και φαίνεται πλήρως λειτουργική.

Γυρνάτε λοιπόν σπίτι με χαρά και ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε το iPhone κανονικά, αλλά μετά από 4-5 μέρες το iPhone παύει να λειτουργεί ξαφνικά χωρίς να καταλαβαίνετε τον λόγο. Τις περισσότερες φορές η αιτία είναι ζημιά που έχει προκληθεί από νερό στην συσκευή αλλά που φυσικά ο πωλητής δεν το ανέφερε ποτέ! Πιστέψτε με κάθε χρόνο έχω εγώ προσωπικά τουλάχιστον 4-5 περιπτώσεις τέτοιων iPhone που φτάνουνε στα χέρια μου.

Παρακάτω σας έχουμε έναν οδηγό για το πως να ελέγξετε το iPhone για ζημιά από νερό πριν προβείτε στην αγορά του.

iPhone 4/4S

Η Apple έχει μια σειρά από αισθητήρες και στα 2 μοντέλα που αλλάζουν χρώμα αν έρθουν σε επαφή με το νερό. Τους 2 μπορείτε να τους δείτε χωρίς κάποια παρέμβαση στο iPhone ενώ για τους άλλους 2  ο ιδιοκτήτης της συσκευής θα πρέπει να ανοίξει το πίσω καπάκι της (όχι δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει με το κατάλληλο κατσαβιδάκι)

Ο αισθητήρας των ακουστικών 

Ο πρώτος αισθητήρας είναι προσβάσιμος οπτικά από την υποδοχή των ακουστικών. Με έναν οποιοδήποτε φακό μπορείτε πολύ εύκολα να ελέγξετε το εσωτερικό ρίχνοντας φως στο συγκεκριμένο σημείο. Αν ο αισθητήρας είναι χρώματος άσπρου αυτό σημαίνει πως δεν έχει περάσει νερό από το συγκεκριμένο σημείο οτιδήποτε άλλο χρώμα και αν παρατηρήσετε θα σημαίνει το αντίθετο.

Yπάρχει περίπτωση με τον καιρό ο αισθητήρας αυτός να έχει μετατοπιστεί και να μην μπορείτε να τον δείτε, σε αυτή την περίπτωση δεν σημαίνει πως ο πωλητής σας κοροϊδεύει όποτε πάτε να ελέγξετε τον επόμενο.

Ο αισθητήρας της υποδοχής φόρτισης 

Ο δεύτερος αισθητήρας είναι και αυτός προσβάσιμος οπτικά στην υποδοχή φόρτισης και μάλιστα στο κέντρο της. Εύκολα όπως και με τον προηγούμενο, με ένα φακό μπορείτε να ελέγξετε το χρώμα που έχει και ξανά τονίζουμε πως πέρα από άσπρο όλα τα άλλα χρώματα σημαίνουν πως έχει εισέλθει υγρό (κόκκινο χρώμα ειδικά)

Aν ελέγξετε τους 2 αυτούς αισθητήρες και τους βρείτε να είναι λευκοί τότε δεν χρειάζεται να προχωρήσετε στο παρακάτω βήμα.

Εσωτερικοί αισθητήρες

Για να έχετε πρόσβαση στους άλλους δύο αισθητήρες θα πρέπει εσείς ή ο ιδιοκτήτης της συσκευής να ανοίξει το πίσω καπάκι της.

Στην περίπτωση του iPhone 5 ο εντοπισμός είναι ευκολότερος αλλά πρέπει να είστε πιο παρατηρητικοί. Υπάρχει μόνο ένας αισθητήρας και αυτός είναι οπτικά προσβάσιμος από την υποδοχή της nano Sim και προς το δεξί μέρος. Όπως και προηγουμένως με ένα φακό πρέπει να ρίξετε φως στην εν λόγω περιοχή, που όμως επειδή είναι πολύ μικρή ίσως χρειαστείτε και ένα μεγεθυντικό φακό έτσι ώστε να μπορέσετε να δείτε αν ο αισθητήρας είναι χρώματος λευκού. Αν είναι ροζ ή κόκκινο αυτό σημαίνει πως έχει εισέλθει νερό στην συσκευή.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr