ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μικρά αποθέματα νέων iPhone, όχι νέο iPad Mini και νέα Mac μέχρι το τέλος του 2013

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2013, 09:08 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2013, 09:06
Μικρά αποθέματα νέων iPhone, όχι νέο iPad Mini και νέα Mac μέχρι το τέλος του 2013
Facebook Twitter Whatsapp

O αναλυτής Ming-Chi-Kuo είναι αρκετά εύστοχος στις περισσότερες αναφορές του και κατά το παρελθόν έχει προβλέψει αρκετές κυκλοφορίες της Apple. Με βάση αυτό οι παρατηρήσεις και οι δηλώσεις του έχουν μια αρκετά σημαντική βαρύτητα.

O αναλυτής Ming-Chi-Kuo είναι αρκετά εύστοχος στις περισσότερες αναφορές του και κατά το παρελθόν έχει προβλέψει αρκετές κυκλοφορίες της Apple. Με βάση αυτό οι παρατηρήσεις και οι δηλώσεις του έχουν μια αρκετά σημαντική βαρύτητα.

Σήμερα εξέδωσε μια νέα αναφορά για το τι προβλέπει πως θα κυκλοφορήσει η Apple μέχρι το τέλος του 2013 και σε τι ποσότητες.

Αναλυτικά λοιπόν έχουμε:

iPhone

O Kuo πιστεύει πως η Apple θα κυκλοφορήσει τελικά και το iPhone 5S αλλά και ένα πιο οικονομικό μοντέλο μέχρι το τέλος του χρόνου. Τονίζει πως το iPhone 5S δεν θα έχει διαφορές εξωτερικά από το iPhone 5 αλλά αρχικά θα υπάρχουν μικρά αποθέματα στην αγορά που θα οδηγήσουν σε καθυστερήσεις σε σχέση με την ζήτηση. Τα μικρά αρχικά αποθέματα θα οφείλονται στην παραγωγική γραμμή και στα νέα εξαρτήματα που θα προστεθούν στο εσωτερικό του που ήδη έχουν πάει το χρονοδιάγραμμα παραγωγής πίσω. Πιστεύει πως η Apple θα ανακοινώσει το iPhone 5S τέλος Σεπτεμβρίου με την διάθεση του να ομαλοποιείτε τους επόμενους δύο μήνες.

Για το οικονομικό iPhone χαρακτηριστικά λέει πως το περιμένει να κυκλοφορήσει νωρίτερα στην αγορά ίσως και αρχές Σεπτεμβρίου μιας και η παρασκευή του είναι ευκολότερη. Τέλος αναφέρει πως οι πρώτες του εκτιμήσεις θέλουν την Apple να θέτει ως στόχο την παρασκευή 26 εκατομμύριων συσκευών το χρόνο παρά το γεγονός πως η εταιρεία φέρετε αρχικά να είχε θέση τον πήχη ψηλότερα και συγκεκριμένα στις 30-40 εκατομμύρια συσκευές.

iPad:

Αρχές Σεπτεμβρίου ο Kuo αναμένει και το ανασχεδιασμένο iPad 5. To νέο μοντέλο θα έχει λεπτότερο σχεδιασμό, θα είναι αισθητά ελαφρύτερο και θα μοιάζει εξωτερικά με το iPad Mini.

Για το iPad Mini ο αναλυτής προβλέπει πως η Apple δεν θα κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο μέσα στο 2013. Προβλέπει όμως πως η Apple έχει στην γραμμή παραγωγής της 2 νέα μοντέλα που θα τα δούμε το 2014. Το ένα μοντέλο θα έρθει με Retina οθόνη ενώ το δεύτερο θα είναι πιο οικονομικό με τον ίδιο Α5 επεξεργαστή και χωρίς Retina οθόνη.

Το Retina iPad Mini πιστεύει πως θα κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή τον Απρίλιο/Μάρτιο του 2014 με έναν A7 επεξεργαστή.

Mac:

Για την σειρά των Mac ο Kuo προβλέπει πως οι νέοι Haswell επεξεργαστές της Intel θα κάνουν την εμφάνιση τους και στα Macbook Pro και iMac μέχρι το τέλος του 2013. Περιμένει τους νέους iMac τέλος Αυγούστου ενώ τα νέα Macbook Pro και Macbook Pro Retina κάποια στιγμή στα μισά του Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις