ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητό αυτί από ιστούς ζώων

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2013, 16:13 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2013, 16:13
Τεχνητό αυτί από ιστούς ζώων
Facebook Twitter Whatsapp

Τη δημιουργία τεχνητού αυτιού από ιστό ζώων ανακοίνωσαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη αυτιού από τα κύτταρα ανθρώπων.

Τη δημιουργία τεχνητού αυτιού από ιστό ζώων ανακοίνωσαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη αυτιού από τα κύτταρα ανθρώπων.

Επιστήμονες του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης στη Βοστόνη κατάφεραν να αναπτύξουν το εξωτερικό τμήμα του ανθρώπινου αυτιού, το οποίο είναι ανατομικό και εξίσου εύκαμπτο με το φυσιολογικό.

Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, για να το πετύχουν χρησιμοποίησαν ζωντανό ιστό που αφαίρεσαν από πρόβατα και αγελάδες και τον ανέπτυξαν γύρω από έναν εύκαμπτο συνθετικό σκελετό.

Τα μέλη της συγκεκριμένης επιστημονικής ομάδας ειδικεύονται στη μηχανική ιστών, δηλαδή στην ανάπτυξη τεχνητών οργάνων που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ανθρώπινα όργανα που έχουν υποστεί βλάβη λόγω ατυχήματος ή γενετικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με την έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the Royal Society Interface, οι ίδιοι θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η μέθοδος αυτή θα τους οδηγήσει στη δημιουργία αυτιών από κύτταρα ανθρώπων, τα αυτιά των οποίων στο εξωτερικό τμήμα τους παρουσιάζουν σοβαρές ανωμαλίες.

«Παρουσιάσαμε το πρώτο ανθρώπινο αυτί που έχει αναπτυχθεί σε κανονικό μέγεθος», είπε στο BBC News ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Thomas Cervantes, τονίζοντας ότι το ανέπτυξαν σε ποντίκια, ώστε να αποδειχθεί ότι αιματώνεται σωστά. «Καταφέραμε να καθορίσουμε το σχήμα του μετά από διάστημα δώδεκα εβδομάδων, κατά τις οποίες αναπτυσσόταν, και επίσης διατηρήσαμε τη φυσική του ευκαμψία. Η μελέτη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση των σχετικών κλινικών δοκιμών».

 
Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις