ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Λίγο πριν από την εξαγορά η BlackBerry

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2013, 15:04 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2013, 15:04
Λίγο πριν από την εξαγορά η BlackBerry
Facebook Twitter Whatsapp

Eνώ η οικονομική της θέση δυσχεραίνει διαρκώς, η BlackBerry ανακοίνωσε ότι διαπραγματεύεται την εξαγορά της από επιχειρηματική κοινοπραξία της οποίας ηγείται η επενδυτική εταιρία Fairfax Financial Holdings Limited.

Eνώ η οικονομική της θέση δυσχεραίνει διαρκώς, η BlackBerry ανακοίνωσε ότι διαπραγματεύεται την εξαγορά της από επιχειρηματική κοινοπραξία της οποίας ηγείται η επενδυτική εταιρία Fairfax Financial Holdings Limited.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάτι το οποίο είναι αρκετά πιθανό, οι μέτοχοι της BlackBerry θα λάβουν το ποσόν των 9 δολαρίων ανά μετοχή που κατέχουν. Το συνολικό τίμημα εξαγοράς της εταιρίας ορίστηκε στα 4,7 δισ. δολάρια.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι υπάρχει όρος που προβλέπει ότι αν η εταιρεία προτιμήσει να πωληθεί σε κάποιον άλλο αγοραστή θα πρέπει να καταβάλει μια ειδική ρήτρα στην επιχειρηματική ομάδα.

O διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας Fairfax, Prem Watsa δήλωσε ότι "η εξαγορά αυτή θα ανοίξει ένα νέο δρόμο για τη BlackBerry, τους πελάτες και τους υπαλλήλους της", προσθέτοντας ότι "η κοινοπραξία μπορεί να παραδώσει άμεση αξία στους μετόχους και παράλληλα να συνεχιστεί η υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής σε μια ιδιωτική εταιρεία με σκοπό την παροχή ανωτέρων και ασφαλών επιχειρηματικών λύσεων σε πελάτες της BlackBerry σε όλο τον κόσμο".

Όλα αυτά την στιγμή που η πάλαι ποτέ RIM απέλυσε πριν από λίγες μέρες περίπου το μισό προσωπικό της, ήτοι 4.500 υπαλλήλους.

Πηγή: e-pcmag.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr