ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το «Kinect του μέλλοντος» από επιστήμονες του ΜΙΤ

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2013, 22:01 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2013, 18:34
Το «Kinect του μέλλοντος» από επιστήμονες του ΜΙΤ
Facebook Twitter Whatsapp

Μία συσκευή ανίχνευσης κίνησης, η οποία μπορεί να παρακολουθεί τον χρήστη της ακόμα και όταν μεταξύ τους παρεμβάλλονται τοίχοι, αναπτύσσουν ερευνητές του ΜΙΤ.

Μία συσκευή ανίχνευσης κίνησης, η οποία μπορεί να παρακολουθεί τον χρήστη της ακόμα και όταν μεταξύ τους παρεμβάλλονται τοίχοι, αναπτύσσουν ερευνητές του ΜΙΤ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Mashable και του IDG News Service, η συγκεκριμένη τεχνολογία – την οποία οι ερευνητές αποκαλούν «το Kinect του μέλλοντος», αναφερόμενοι στη διάσημη τεχνολογία της Microsoft για το Xbox 360 – είναι σε θέση να εξακριβώνει τη θέση του χρήστη με υψηλή ακρίβεια, χρησιμοποιώντας μόνο ραδιοκύματα.

Η συσκευή μπορεί να παρακολουθεί ένα άτομο με ακρίβεια δέκα εκατοστών,ενώ δεν απαιτείται η χρήση κάποιας ειδικής περιφερειακής συσκευής/ αναμεταδότη από πλευράς του.

Όπως είπε ο Φαντέλ Αντίμπ, ερευνητής του ΜΙΤ, στο IDG, ο εντοπισμός του χρήστη γίνεται ακόμη και όταν υπάρχει μεταξύ αυτού και της συσκευής τοίχος, χωρίς να απαιτείται χρήση άλλης συσκευής/ πομπού, αξιοποιώντας απλώς τις ανακλάσεις ραδιοκυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. «Το εντυπωσιακό είναι ότι η ακρίβειά εντοπισμού μας είναι υψηλότερη ακόμα και από αυτήν που βλέπει κανείς σε εξαιρετικά προηγμένα συστήματα Wi-Fi» επεσήμανε, αναφερόμενος σε τεχνολογίες εντοπισμού μέσω Wi-Fi, που χρησιμοποιούν το σήμα το οποίο εκπέμπεται από συσκευή την οποία φέρει ο χρήστης για να βρουν τη θέση του.

Αυτή τη στιγμή, οι ερευνητές του ΜΙΤ βρίσκονται στο στάδιο κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία, η οποία θα μπορούσε να έχει πάρα πολλές εφαρμογές, ξεφεύγοντας από τον χώρο του gaming (από τον οποίο έγινε γνωστό το Kinect). Μία συσκευή τέτοιου είδους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε τομείς ενδιαφέροντος όπως ο χειρισμός οικιακών συσκευών (π.χ άναμμα και σβήσιμο φώτων όταν κάποιος πλησιάζει ένα δωμάτιο), ή η παρακολούθηση και διευκόλυνση ασθενών σε νοσοκομεία.

Επί της παρούσης πάντως, η συσκευή βρίσκεται μακριά από μια πιθανή έξοδο στην αγορά, καθώς είναι ογκώδης, μπορεί να παρακολουθεί μόνο ένα άτομο και δεν έχει ακόμη τη δυνατότητα να ξεχωρίζει ανθρώπους από κινούμενα αντικείμενα. Ωστόσο, οι ερευνητές εκτιμούν ότι είναι δυνατή η μείωση του μεγέθους της στα επίπεδα ενός αισθητήρα Kinect.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr