ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Windows 8: Γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές με tiles

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2014, 13:28 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2014, 13:28
Windows 8: Γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές με tiles
Facebook Twitter Whatsapp

Τα Windows 8 δεν έχουν start menu, αλλά έχουν tiles!

Τα Windows 8 δεν έχουν start menu, αλλά έχουν tiles!

Θέλει λίγη συνήθεια για να συνειδητοποιήσετε ότι πλέον δεν υπάρχει start menu στα Windows 8, υπάρχουν όμως εξίσου εύκολοι τρόποι για γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές, χάρη στα tiles.

Δε βρίσκετε το πρόγραμμα που θέλετε ανάμεσα στα tiles; Κάντε δεξί κλικ ή τραβήξτε με το δάχτυλο από κάτω προς τα πάνω για να εμφανιστεί η μπάρα επιλογών. 

Από εκεί, επιλέξτε All apps / Όλες οι εφαρμογές. Αν θέλετε να τη βρείτε πιο γρήγορα, χωρίς να ψάχνετε ανάμεσα στα αποτελέσματα, μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε το όνομα της εφαρμογής στο ειδικό πεδίο του Search charm (Αναζήτηση).

Για να καρφιτσώσετε κάποια εφαρμογή στην start screen για ευκολότερη πρόσβαση, τραβήξτε ελαφρά το tile της προς τα κάτω για να επιλεχθεί (ή κάντε δεξί κλικ) και πατήστε το εικονίδιο με την πινέζα που θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης. 

Αφού το καρφιτσώσετε, μπορείτε να επιλέξετε και το μέγεθος του εικονιδίου – αν θα είναι δηλαδή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο (μεγάλο) ή τετράγωνο (μικρό), αλλά και αν θα εμφανίζει live πληροφορίες, εφόσον πρόκειται για εφαρμογές του Metro.

Πηγή: e-pcmag.gr