ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνεχίζεται η «μάχη» της Google με το Adobe Flash

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2014, 13:08 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2014, 13:08
Συνεχίζεται η «μάχη» της Google με το Adobe Flash
Facebook Twitter Whatsapp

Είναι γνωστό ότι η Apple είχε εξαπολύσει έναν «άγριο» πόλεμο εναντίον του Flash από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το iPhone, μιας και ο Steve Jobs στην κυριολεξία το μισούσε, μιας και χρησιμοποιούσε υπερβολικά πολλούς πόρους στις κινητές συσκευές.

Είναι γνωστό ότι η Apple είχε εξαπολύσει έναν «άγριο» πόλεμο εναντίον του Flash από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το iPhone, μιας και ο Steve Jobs στην κυριολεξία το μισούσε, μιας και χρησιμοποιούσε υπερβολικά πολλούς πόρους στις κινητές συσκευές.

Επτά χρόνια στη μάχη, με την Apple να κρατάει ακλόνητη αρνητική στάση στο εν λόγω θέμα, η Google φέρνει ακόμα ένα πλήγμα στην εξασθένηση του περιεχομένου Flash για κινητά, που αφορούν αποτελέσματα αναζήτησης, με μια προειδοποίηση ότι οι ιστοσελίδες δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

Οι ιστοσελίδες με περιεχόμενο Flash δημιουργούν σύμφωνα με το appleworldhellas.com, ένα πρόβλημα για τους χρήστες κινητών που συχνά βλέπουν μόνο μια κενή σελίδα ή βλέπουν μεγάλα κομμάτια του περιεχομένου που λείπουν από μια σελίδα. Τώρα η Google θέλει να βοηθήσει να παρακάμψουμε αυτά τα προβλήματα, αποφεύγοντας τη χρήση Flash όποτε είναι δυνατόν.

Ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό στον αλγόριθμο του που μπορεί να ανιχνεύει τις σελίδες που χρησιμοποιούν το flash, έτσι ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα μας εξυπηρετήσει σωστά αυτό το site σε ερωτήματα αναζήτησης. Ως αποτέλεσμα, οι iOS και Android συσκευές θα εμφανίζουν μια προειδοποίηση για ορισμένες ιστοσελίδες, η οποία θα δηλώνει ότι χρησιμοποιείται Flash και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά στη συσκευή σας.

Οι iOS συσκευές δεν υποστήριξαν ποτέ το Flash από την εισαγωγή του το 2007, ενώ η Google υποχώρησε και αυτή και σταμάτησε την υποστήριξη Flash με τις εκδόσεις Android 4.1 και άνω.