ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα αλλάξετε το εικονίδιο μιας εφαρμογής στο OS X

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2014, 16:11 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2014, 16:11
Πώς θα αλλάξετε το εικονίδιο μιας εφαρμογής στο OS X
Facebook Twitter Whatsapp

Κάποιες φορές μια εταιρεία ή ένας προγραμματιστής δαπανούν πολύ ενέργεια στο να δημιουργήσουν μια άριστη και ομαλή καθώς και χρηστική εφαρμογή για τον χρήστη αλλά ξεχνούν να δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο και στον σχεδιασμό ενός ωραίου εικονίδιου.

Κάποιες φορές μια εταιρεία ή ένας προγραμματιστής δαπανούν πολύ ενέργεια στο να δημιουργήσουν μια άριστη και ομαλή καθώς και χρηστική εφαρμογή για τον χρήστη αλλά ξεχνούν να δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο και στον σχεδιασμό ενός ωραίου εικονίδιου.

Έτσι κάποιοι από εμάς παραδεχόμαστε πως μια εφαρμογή που την χρησιμοποιούμε πολύ συχνά δεν την έχουμε μόνιμα στο dock μας γιατί απλά μας ενοχλεί η εμφάνιση του εικονιδίου της.

Ευτυχώς η δυνατότητα παραμετροποίησης ενός εικονιδίου δεν είναι αδύνατη στο OS X και μάλιστα είναι μια διαδικασία σχετικά απλή. 

Πώς να αλλάξετε ένα εικονίδιο στο OS X

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τον Finder και πλοηγηθείτε στον Applications φάκελο στο Mac σας και εν συνεχεία επιλέξτε την εφαρμογή της οποία θέλετε να αλλάξετε το εικονίδιο της. Στο παράδειγμα μας θα αλλάξουμε το εικονίδιο του iTunes με ένα νέο εικονίδιο σε μορφή .icns.

Βήμα 2: Κάντε δεξί κλικ πάνω στην εφαρμογή και επιλέξτε Right-click ‘Get Info’ (η πιέστε ⌘I στο πληκτρολόγιο σας).

Βήμα 3: Στην πάνω αριστερή γωνία θα δείτε το εικονίδιο της εφαρμογής. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε το νέο σας εικονίδιο πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής που ήδη βλέπετε στην γωνία αυτή. Θα πρέπει να το αφήσετε μόλις δείτε ο κέρσορας σας να αλλάζει εμφάνιση.

Βήμα 4: Αν η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στο Dock σας το νέο εικονίδιο σύμφωνα με το appleworldhellas.com, μπορεί να μην εμφανιστεί μέχρι να κάνετε log out. Για να διορθώσετε αυτή την συμπεριφορά πηγαίνετε στο Terminal (Applications > Utilities > Terminal) και πληκτρολογήστε “killall Dock” (χωρίς τα αυτάκια), και εν συνεχεία πατήστε Enter.

Πώς να επαναφέρετε το αρχικό εικονίδιο μιας εφαρμογής στο OS X

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τον Finder και πλοηγηθείτε στον Applications φάκελο στο Mac σας και εν συνεχεία επιλέξτε την εφαρμογή της οποία θέλετε να επαναφέρετε το εικονίδιο της.

Βήμα 2: Κάντε δεξί κλικ πάνω στην εφαρμογή και επιλέξτε Right-click ‘Get Info’ (η πιέστε ⌘I στο πληκτρολόγιο σας).

Βήμα 3: Στην πάνω αριστερή γωνία θα δείτε το εικονίδιο της εφαρμογής. Κάντε κλικ πάνω του για να το επιλέξετε.

Βήμα 4: Πατήστε το Backspace και το εικονίδιο θα πρέπει να επανέλθει στην αρχική του μορφή.