ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook εκτοξεύει δορυφόρο για να διευρύνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2015, 16:16 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2015, 16:23
Το Facebook εκτοξεύει δορυφόρο για να διευρύνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο
Facebook Twitter Whatsapp

Στην εκτόξευση δορυφόρου σκοπεύει να προχωρήσει το Facebook, προκειμένου να διευρύνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην εκτόξευση δορυφόρου σκοπεύει να προχωρήσει το Facebook, προκειμένου να διευρύνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής.

Όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το εγχείρημα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον γαλλικό πάροχο τηλεπικοινωνιών Eutelsat, ενώ ο πρώτος δορυφόρος αναμένεται να εκτοξευθεί εντός του 2016.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρις ότου ‘συνδέσουμε' ολόκληρο τον κόσμο - ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να φτάσουμε πέρα από τον πλανήτη μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ζούκερμπεργκ, την οποία ανήρτησε στο Facebook.

Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι να χρησιμοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα δορυφορική τεχνολογία για την παροχή οικονομικών προγραμμάτων πρόσβασης στο Internet.

«Τον τελευταίο χρόνο, το Facebook αναζητά τρόπους για να κάνει χρήση αεροσκαφών και δορυφόρων ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περισσότερες κοινότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο ιδρυτής της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

«Για να μπορούν να συνδεθούν και οι άνθρωποι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, οι ήδη υπάρχουσες υποδομές είναι αναποτελεσματικές και για τον λόγο αυτόν είναι αναγκαίο να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες».

Όπως αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της Eutelsat, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ανάλογα προϊόντα προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 οπότε και θα ξεκινήσει το πρόγραμμα.

«Τόσο η Eutelsat και όσο και το Facebook θα αναπτύξουν υπηρεσίες για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο οι οποίες θα είναι σχεδιασμένες ώστε να κατευνάσουν την αυξημένη ζήτηση για συνδεσιμότητα από χρήστες της Αφρικής, πέραν των σταθερών και κινητών επίγειων δικτύων», αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr