ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To WhatsApp ανεβάζει το όριο ηλικίας από τα 13 στα 16

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2018, 14:58 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2018, 14:58
To WhatsApp ανεβάζει το όριο ηλικίας από τα 13 στα 16
Facebook Twitter Whatsapp


Ενόψει της αυστηροποίησης του πλαισίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων η εφαρμογή σπεύδει να προσαρμοστεί ανεβάζοντας το ηλικιακό όριο των χρηστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 

Η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, που ανήκει στη Facebook, ανακοίνωσε πως στο εξής δεν θα επιτρέπει τη χρήση της σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 16 ετών. Η κίνηση αυτή, που αποκλείει μεγάλο αριθμό εφήβων, έρχεται ως συνέπεια της αυστηροποίησης των κανόνων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που τίθεται σε ισχύ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Μαΐου και αφορά μόνο στους Ευρωπαίους.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες οι χρήστες της εφαρμογής στις χώρες της Ε.Ε. θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ότι είναι άνω των 16 και να αποδεχτούν τους νέους όρους λειτουργίας της υπηρεσίας. Βέβαια, μένει να φανεί πώς θα γίνει αυτό, αφού έως τώρα οι χρήστες του WhatsApp δεν χρειάζονταν να δώσουν στοιχεία ταυτότητα εκτός από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Βρισκόμενη ενώπιο του ίδιου προβλήματος, η Facebook επέλεξε μια άλλη στρατηγική: Η εταιρεία θα ζητήσει από όλους τους χρήστες από 13 έως και 15 χρονών να κατονομάσουν έναν γονέα ή κηδεμόνα ο οποίος θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του ώστε να διατηρήσουν ολοκληρωμένη πρόσβασή τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

To WhatsApp είχε βρεθεί και πριν ένα χρόνο αντιμέτωπο με τις ευρωπαϊκές αρχές οι οποίες απαγόρευσαν την μεταφορά δεδομένων των χρηστών στην Facebook για περεταίρω εμπορική εκμετάλλευση.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr