ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε το Μητρώο Ονομάτων με κατάληξη .gr και .ελ

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 13:23
Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε το Μητρώο Ονομάτων με κατάληξη .gr και .ελ
Facebook Twitter Whatsapp

«Το Μητρώο θα ενημερώσει τους δικαιούχους για την αλλαγή των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων που τους αφορούν»

Το Μητρώο Ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] υπέστη κυβερνοεπίθεση κατά των πληροφοριακών του συστημάτων, ενώ δεν προέκυψαν στοιχεία για διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση που εστάλη σε όλους του καταχωρητές:

«Το Μητρώο Ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] υπέστη επίθεση κατά των πληροφοριακών του συστημάτων. Η επίθεση αυτή είναι τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας, σε διεθνές επίπεδο, να επηρεασθεί αρνητικά η λειτουργία των Μητρώων Ονομάτων του διαδικτύου. Από τη διερεύνηση του περιστατικού δεν προέκυψαν στοιχεία για διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Μητρώου ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων του, καθώς και να προστατεύσει τους δικαιούχους των διαδικτυακών ονομάτων, προχώρησε σε άμεση αλλαγή των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

Επιπρόσθετα, ως προληπτικό μέτρο προστασίας, αλλά και συνολικότερα για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα τροποποιηθεί η διαδικασία αλλαγής των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ]».