ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο... πόλεμος της κονσόλας: Στη μάχη PlayStation 5 και Xbox Series X,S

Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2020, 02:00 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2020, 11:37
Ο... πόλεμος της κονσόλας: Στη μάχη PlayStation 5 και Xbox Series X,S
Facebook Twitter Whatsapp

Οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών νέας γενιάς, PlayStation 5 και Xbox Series X,S κυκλοφορούν μέσα στην εβδομάδα κλιμακώνοντας τον εμπορικό ανταγωνισμό μεταξύ της Sony και της Microsoft.

Ένας επικός εμπορικός ανταγωνισμός αναμένεται να έρθει στο προσκήνιο των οικονομικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα, καθώς η Sony και Microsoft θα προωθήσουν στην αγορά, τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών νέας γενιάς.

Το PlayStation 5 (PS5) της Sony συναγωνίζεται το Xbox Series X και Series S της Microsoft και θεωρείται ότι βρίσκεται σε μία ανταγωνιστική θέση εκκίνησης για την προώθησή του στην αγορά εν μέσω της πανδημίας COVID-19, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.

Η προώθηση των PS5 και των Xbox Series X και Series S προκαλεί κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά των παιχνιδιών βίντεο, που έχει οικονομική αποτίμηση 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ευρεία γκάμα παιχνιδιών βίντεο της ιαπωνικής εταιρίας, αλλά και η εκτεταμένη βάση των πελατών της (πώλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια PlayStation PS4 κερδίζοντας τη μάχη της προηγούμενης γενιάς των παιχνιδιών βίντεο) ενώ εκτιμάται ότι θα διατηρήσει το πλεονέκτημα της αγοράς που έχει, απέναντι το βασικό αμερικανικό ανταγωνιστή της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών βίντεο.

«Οι άνθρωποι που έχουν το Xbox έχουν την τάση να αγοράσουν το νέο Xbox, ενώ οι άνθρωποι που έχουν αγοράσει το PlayStation επιδιώκουν να αγοράσουν το νέο PlayStation» δήλωσε ο Μάικλ Πάτσερ, αναλυτής της Wedbush Securities.

Η αναφερόμενη βιομηχανία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και τα βιντεοπαιχνίδια με τεχνολογία cloud αυξάνονται, επιτρέποντας τη διαχείριση των παιχνιδιών βίντεο, χωρίς την απαίτηση εξελιγμένου συστήματος υπολογιστών.

Το γεγονός αυτό, μπορεί να περιορίσει τις πωλήσεις για τις κονσόλες παιχνιδιών στα επόμενα χρόνια, όπως υποστηρίζουν αναλυτές, ενώ μία τέτοια στροφή της αγοράς, θα ωφελήσει την Microsoft.

Οι δύο κονσόλες παιχνιδιών είναι οι πρώτες που θα γίνουν διαθέσιμες από τις δύο εταιρίες, μέσα σε μία επταετία, ενώ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού τους, που ανυπομονεί να τις αγοράσει.

Το Xbox αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς πώληση αύριο, ενώ το PS5 δύο ημέρες αργότερα, στις αγορές άμεσου καταναλωτικού ενδιαφέροντος για τις εταιρίες, με τιμές από 300 ως 500 δολάρια ανά κονσόλα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr