ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Viber: Πάνω από ένα δισ. κλήσεις στην Ελλάδα

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2022, 02:00 / Ανανεώθηκε 28 Ιανουαρίου 2022, 11:43
Viber: Πάνω από ένα δισ. κλήσεις στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Οι χρήστες της εφαρμογής στην Ελλάδα έκαναν περισσότερες κλήσεις κι έστειλαν το μεγαλύτερο αριθμό μηνυμάτων κατά τη διάρκεια δημοφιλών γιορτών, όπως την Πρωτοχρονιά και του Αγίου Βαλεντίνου.

Στην Ελλάδα το Viber βρίσκεται σε πάνω από 90% των smartphones, κάτι που το καθιστά τη Νο 1 εφαρμογή συνομιλιών στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Rakuten Viber, εταιρεία επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων και φωνής.

Στην πιο πρόσφατη παρουσίαση των δεδομένων του, για την ανασκόπηση για το 2021, το Viber αποκαλύπτει μια αύξηση 20% στον αριθμό των κλήσεων και 15% στον αριθμό των μηνυμάτων που εστάλησαν πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι το κοινό στην Ελλάδα έκανε 1 δισεκατομμύριο κλήσεις, ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια ώρες σε συνομιλίες και έστειλε 700 μηνύματα το δευτερόλεπτο τους τελευταίους 12 μήνες. Οι χρήστες της εφαρμογής στην Ελλάδα έκαναν περισσότερες κλήσεις κι έστειλαν το μεγαλύτερο αριθμό μηνυμάτων κατά τη διάρκεια δημοφιλών γιορτών, όπως την Πρωτοχρονιά και του Αγίου Βαλεντίνου. 

Το 2021 στην Ελλάδα το Viber κατέγραψε:

-Αύξηση 35% στον αριθμό των chatbots και αύξηση 18% όσον αφορά στη χρήση τους. 

-Αύξηση 79% στον αριθμό των καινούργιων επιχειρηματικών λογαριασμών (55% αύξηση παγκοσμίως)    

-Συνολική αύξηση 82% στα Viber business messages που παραδόθηκαν: ο αριθμός μηνυμάτων συνομιλιών (υποστήριξη πελατών) αυξήθηκε κατά 36%, τα προωθητικά μηνύματα (προσφορές, εκπτώσεις κ.λπ.) κατά 30%, και τα μηνύματα συναλλαγών (επιβεβαιώσεις παραγγελιών, εντοπισμός παραγγελιών, υπενθυμίσεις ραντεβού κ.λπ.) κατά ένα εντυπωσιακό 193%. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr