ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυξάνεται διαρκώς η χρήση του Internet στις φορητές συσκευές

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 18:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυξάνεται διαρκώς η χρήση του Internet στις φορητές συσκευές
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας Allot Communications, το πρώτο εξάμηνο του 2011 η χρήση του Internet σε φορητές συσκευές (tablets και smartphones) αυξήθηκε κατά 77% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Το YouTube ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της εξέλιξης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας Allot Communications, το πρώτο εξάμηνο του 2011 η χρήση του Internet σε φορητές συσκευές (tablets και smartphones) αυξήθηκε κατά 77% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Το YouTube ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της εξέλιξης. Όπως θα περίμενε κανείς, το video streaming είχε την τιμητική του, καταναλώνοντας περίπου το 40% του συνολικού bandwidth στις φορητές συσκευές. Η μισή περίπου κίνηση στο video streaming προερχόταν από το YouTube, το οποίο "ευθύνεται" σε μεγάλο βαθμό για την εν γένει αύξηση του bandwidth. Κατά τα λοιπά, οι υπηρεσίες VoIP και instant messaging είχαν επίσης εντυπωσιακή άνοδο το προηγούμενο εξάμηνο, αν και δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί η κατανάλωσή τους με αυτή του video streaming.

Η αλματώδης αύξηση της χρήσης Internet σε tablets και smartphones έχει υποχρεώσει πολλές εταιρείες να αποσύρουν τα πακέτα για απεριόριστη πρόσβαση στο Interet. Υπολογίζεται ότι πάνω από τους μισούς παρόχους ανά την υφήλιο δεν προσφέρουν πλέον unlimited προγράμματα.Πηγή: pcmag.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr