ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

FEST11: Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2011, 15:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
FEST11: Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας
Facebook Twitter Whatsapp
Το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών διοργανώνει το τετραήμερο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας FEST11 (15-18 Δεκεμβρίου 2011).
Το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών διοργανώνει το τετραήμερο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας FEST11 (15-18 Δεκεμβρίου 2011). Το FEST11 είναι μια γιορτή εξοικείωσης με την επιστήμη και την τεχνολογία, ώστε μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν την ομορφιά, τη φαντασία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης. 

Στο FEST11 οι μικροί μαθητές μπορούν να προσεγγίσουν με έναν ιδιαίτερα απλό τρόπο τις επιστημονικές έννοιες και να κατανοήσουν την εφαρμογή τους στην καθημερινότητά μας, ενώ οι μεγαλύτεροι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις συναρπαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές.

Στο πρόγραμμα ομιλιών του FEST11 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές, θα μιλήσουν για τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις, ενώ ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα αναδείξουν τα «εργαλεία» σύνδεσης επιστήμης και κοινωνίας, ανοίγοντας καινούριες σελίδες για τη σχέση επιστήμης και ζωής.

Οι πρωινές εκδηλώσεις (10.30) απευθύνονται κυρίως σε μαθητές, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εφαρμοσμένα εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και πειράματα, καθώς και τη δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση «Άνθρωποι & Γρανάζια, Κώδικες & Λυχνίες – Πλευρές της Ιστορίας των Υπολογιστών στην Ελλάδα».

Οι απογευματινές παρουσιάσεις (19.30) καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών διαλέξεων και απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό.

Το πρόγραμμα κλείνει με τον τελικό του διαγωνισμού School Lab που διοργανώνουμε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πότε:15–18 Δεκεμβρίου 2011
  • Πρωινές εκδηλώσεις: 10.30
  • Απογευματινές διαλέξεις: 19.00
Πού: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα


πηγή: britishcouncil.org