ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Οι ταλιμπάν της δημοσιογραφίας...

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2016, 08:54 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2016, 08:54
Οι ταλιμπάν της δημοσιογραφίας...
Facebook Twitter Whatsapp

Γίναμε οι πλέον ανυπόληπτοι (μαζί με τους πολιτικούς) επαγγελματίες σε αυτή χώρα..Και φυσικά φταίμε..

Γίναμε οι πλέον ανυπόληπτοι (μαζί με τους πολιτικούς) επαγγελματίες σε αυτή χώρα..Και φυσικά φταίμε..

Και δυστυχώς,όπως πάντα συμβαίνει μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά..Και δυστυχώς, εκτός των εκδοτών που έχουν αυτονόητα συμφέροντα να διαφυλάξουν ,στο «παιχνίδι» τους πέφτουν αμαχητί και πάμπολλοι συνάδελφοί μας κυρίως οι νεώτεροι σε ηλικία και χρόνια εργασίας.

Μην είναι το μεροκάματο των 500 ευρώ το μήνα η το πάθος να διαπρέψουν γράφοντας η εκστομίζοντας τη μια κιτρινιά πίσω από την άλλη; Βλέπεις δελτία ειδήσεων σε κανάλια η σε ιστοσελίδες και αυτό πού κατά κανόνα κυριαρχεί είναι η υπερβολή ,η διαστρέβλωση,η μαιμουδιά και αμέσως σε πιάνει τρόμος.

Πλείστοι συνάδελφοι καθ υπόδειξη των διευθυντών τους η λόγω της παρορμητικότητας που τους διακατέχει να αναδειχτούν με κάτι το ξεχωριστό και πρωτόλειο φτάνουν και γίνονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» ευτελίζοντας τη δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ.

Γίναμε ένας από τους πιο ανυπόληπτους επαγγελματικούς κλάδους.Το καταστροφόμετρο πάει κι έρχεται καθημερινά. Σήμερα αφορά την τωρινή κυβέρνηση, χθες κάποιες άλλες που δεν ήταν του γούστου των αφεντικών καθώς δεν ικανοποιούσαν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Να σταθούμε όρθιοι και να αντισταθούμε στα κελεύσματα των αφεντικών .Υπάρχει και η προσωπική ευθύνη.Να αρνηθούμε να υποτάξουμε την πληροφόρηση στην παραπληροφόρηση..Ο δημοσιογραφικός πολιτισμός το έχει ανάγκη.

Να απομονώσουμε τους Ταλιμπάν που με όπλο την διαστρέβλωση και την κιτρινιά πετυχαίνουν να μας βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι.Βλέπεις δελτία ειδήσεων η ακόμη και ιστοσελίδες (νέο φρούτο κι αυτό) και έχεις την εντύπωση ότι το ξημέρωμα δεν θα υπάρχει Ελλάδα..Από την άλλη θα πρέπει και το κοινό να μην καταπίνει αμάσητη τροφή.Να μη θέλγεται από κούφιες «αποκαλύψεις» οι οποίες είναι αέρας κοπανιστός.

Να βγουν οι νέοι στο ρεπορτάζ και με διασταύρωση να καταθέτουν αυτό που έχουν..Πριν από καιρό είχα μιλήσει για τη δημοσιογραφία της κοιλιάς..Δηλαδή για δημοσιογραφικά θέματα που γεννιούνται από την κοιλιά ορισμένων συναδέλφων..Να πάψει επίσης και ο λαικισμός..Ηδη άρχισαν ορισμένοι συνάδελφοι να πνέουν τα μένεα για το ασφαλιστικό αντιδρώντας σε όποια αλλαγή σχεδιάζεται και από την άλλη να σιγοντάρουν σε όλα και συλλήβδην τις επαγγελματικές ομάδες ..Ετσι έπραξαν και το 2001 με το νομοσχέδιο Γιαννίτση..Να μην αλλάξει τίποτε; Δεν σας κάνει εντύπωση ότι μόλις 3-4 δημοσιογράφοι του παλιού "Οικονομικού Ταχυδρόμου "έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά του Κράτους πριν από τη λαίλαπα της κρίσης..Οι υπόλοιποι (όλοι μας) ζούσαμε στον κόσμο μας.

Τόσο αξιοπιστία διαθέτουμε λοιπόν.Παλιά μας τέχνη κόσκινο..Αυτά αφορούν μια μερίδα ΜΜΕ.

Ποια είναι αυτά επαφίεται στον αναγνώστη η στον τηλεθεατή να κρίνει.

Αρκεί να πάψει να βαυκαλίζεται όπως στο παρελθόν για μαγικές λύσεις η απλώς να τρώει κουτόχορτο. 

Υ.Σ Χαίρομαι που εργάζομαι στο newpost. Εχω πλήρη ελευθερία έκφρασης και το κυριότερο πρόκειται για μια σοβαρή,αντικειμενική και ευπρεπή ιστοσελίδα στην παρουσίαση των ειδήσεων και των γεγονότων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr