current views are: 6

26 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση16:11

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Love kills»

Το newpost.gr  μοιράζει 5 διπλές προσκλήσεις για τη βραβευμένη με Τόνι  κωμωδία του Μάρεϊ Σίσγκαλ, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση στο Θέατρο Βικτώρια τη Δευτέρα 20 Απριλίου.

Δημοσίευση 16:11’
αρθρο-newpost

Το newpost.gr  μοιράζει 5 διπλές προσκλήσεις για τη βραβευμένη με Τόνι  κωμωδία του Μάρεϊ Σίσγκαλ, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση στο Θέατρο Βικτώρια τη Δευτέρα 20 Απριλίου.

Το newpost.gr  μοιράζει 5 διπλές προσκλήσεις για τη βραβευμένη με Τόνι  κωμωδία του Μάρεϊ Σίσγκαλ, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση στο Θέατρο Βικτώρια τη Δευτέρα 20 Απριλίου.

Κωμωδίες υπάρχουν πολλές, όσοι και οι λόγοι που μας κάνουν να γελάμε. Υπάρχουν κωμωδίες που απευθύνονται στα πιο ταπεινά ένστικτά μας και άλλες που η θεματολογία τους, η δομή τους και η σπιρτάδα των διαλόγων της κατατάσσουν ανάμεσα στα διαμάντια της δραματουργίας.

Το «Love kills» (πρωτότυπος τίτλος «Luv») του θεατρικού συγγραφέα Μάρεϊ Σίσγκαλ ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ σε σκηνοθεσία του θεού Μάικ Νίκολς, το έργο απέφερε στους συντελεστές του ένα Τόνι (το Όσκαρ του αμερικανικού θεάτρου) και έδωσε αποφασιστική ώθηση στην καριέρα του συγγραφέα του, ο οποίος, αφού «υπέγραψε» σύμφωνο συνεργασίας με τον Ντάστιν Χόφμαν για αρκετές θεατρικές σεζόν, στη συνέχεια απέσπασε το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για τη δουλειά του στο κινηματογραφικό «Τούτσι».

Αυτό το έργο επέλεξε για την πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα στο θέατρο ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης, πειράζοντας λίγο τον τίτλο ώστε να είναι πιο εύληπτος στο ελληνικό κοινό. Πόνταρε –και σωστά- στους έξυπνους διαλόγους και στο ερώτημα που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα του έργου: υπάρχει ευτυχία και, αν υπάρχει, με τι μοιάζει; Ερώτημα παντοτινό, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα σε σκοτεινούς καιρούς;

 

Μια ματιά στην υπόθεση του έργου

Ο Χάρι αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Για διάφορους λόγους επιλέγει να προβεί στο απονενοημένο διάβημα βράδυ σε μια γέφυρα της Νέας Υόρκης. Όμως, καθώς ετοιμάζεται να πηδήξει, κάνει την εμφάνισή του ένας περαστικός. Ο Μιλτ -έτσι ονομάζεται ο περαστικός- είναι παλιός συμφοιτητής του επίδοξου αυτόχειρα και πιάνει την κουβέντα στο Χάρι για τα θέματα που τον απασχολούν, τα οποία είναι ερωτικής φύσης. Θέλει να βρει έναν εύσχημο τρόπο να απαλλαγεί από τα γυναίκα του για να μπορέσει να ζήσει απρόσκοπτα τον έρωτά του με τη νέα αγαπημένη του. Και ξαφνικά έχει τη λύση. Ο Χάρι θα τα φτιάξει με τη σύζυγό του και… ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Φυσικά, η ιδέα –και η εκτέλεση- θα σκοντάψουν σε πολλά ξεκαρδιστικά απρόοπτα.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η υπόθεση του «Love kills» στο Θέατρο Βικτώρια διαδραματίζεται σε ένα αφαιρετικό σκηνικό που θυμίζει γέφυρα της Νέας Υόρκης υπό τους ήχους της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης των Χρύσα Τσαλταμπάση και Έκτορα Τσολάκη. Μέσα σε αυτό το σκηνικό οι ήρωες τους οποίους υποδύονται οι Αγοραστή Αρβανίτη, Σωτήρης Δούβρης και Νίκος Φιλημέγκας ανταλλάσσουν ατάκες σε καταιγιστικό ρυθμό, με απόλυτη σοβαρότητα πάντα. Στόχος του σκηνοθέτη είναι το χιούμορ της κατάστασης να αναδειχθεί χωρίς «πίεση» προς τον θεατή.

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Ντόρη Μάντζαρη

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Σκηνικά / κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Μουσική: Χρύσα Τσαλταμπάση, Έκτορας Τσολάκης

Φωτισμοί: Βαγγέλης Κάνδιας

Παίζουν: Αγοραστή Αρβανίτη, Σωτήρης Δούβρης, Νίκος Φιλημέγκας

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Illustrator: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Πως θα αποκτήσετε τις προσκλήσεις

Oι πέντε πρώτοι που θα στείλουν τον τίτλο της παράστασης και το πλήρες ονοματεπώνυμό τους στο info@newpost.gr θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση (09.00 μ.μ.) την Δευτέρα 20/04. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω μέιλ.

«Love kills», Θέατρο Βικτώρια, Μαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου 119, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210-8233125, 6972964339. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (ταμείο), 10 ευρώ (προπώληση μέσω www.viva.gr), 8 ευρώ (φοιτητικό & συνταξιούχων), 5 ευρώ (ανέργων).


σχετικα αρθρα