ΘΕΑΤΡΟ

Η «Μήδεια» του Μποστ για δύο ακόμα τριήμερα στη Στοά

Δημοσίευση 14 Απριλίου 2015, 13:02 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2015, 13:02
Η «Μήδεια» του Μποστ για δύο ακόμα τριήμερα στη Στοά
Facebook Twitter Whatsapp

Η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Θανάσης Παπαγεωργίου και οι συνεργάτες τους επιμένουν σατιρικά.

Η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Θανάσης Παπαγεωργίου και οι συνεργάτες τους επιμένουν σατιρικά.

Οι συντελεστές του θεάτρου Στοά έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το έργο του Μποστ. Από την περίφημη «Φαύστα» ως το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και τη «Μήδεια» ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Λήδα Πρωτοψάλτη και οι συνεργάτες τους έχουν αναδειχθεί σε ιδανικούς ερμηνευτές του σατιρικού λόγου του σπουδαίου ζωγράφου και συγγραφέα.

Φέτος, για να τιμήσουν τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Χρύσανθου (Μέντη) Μποσταντζόγλου, όπως είναι το πλήρες όνομα του Μποστ, οι συντελεστές της Στοάς επέλεξαν να ανεβάσουν τη δική του «Μήδεια», παράσταση που ανέβηκε για πρώτη φορά στην γνωστή θεατρική σκηνή το Ζωγράφου το 1993 προκαλώντας κύματα γέλιου. Πρόκειται για μια ιδιοφυή διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη που, για τις ανάγκες της σάτιρας, μετατρέπεται σε κωμικοτραγική ηρωίδα με αριστοφανικές καταβολές. Το πρώτο εκείνο ανέβασμα παρακολούθησαν περισσότεροι από εξήντα χιλιάδες θεατές, αναδεικνύοντας την παράσταση σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς.

Η φετινή «Μήδεια» ακολουθεί στα βήματα εκείνης της πρώτης. «Επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς», όπως έγραψε και ο Μποστ. Και επειδή, κάτι ο καιρός, κάτι οι πολιτικές εξελίξεις, δεν προφτάσαμε όλοι να απολαύσουμε το λυτρωτικό της χιούμορ, η παράσταση θα συνεχιστεί για δύο ακόμα τριήμερα:  17, 18, 19 και 24, 25, 26 Απριλίου.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου

Μουσική: Βασίλης Δημητρίου

Σκηνικό – Κοστούμια: Μποστ

Χορογραφία: Μαρία Αλβανού

Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών: Λέα Κούση

Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Θοδωρής Τούμπανος, Νίκη Χαντζίδου, Κοραλία Τσόγκα, Χριστίνα Πλατανιώτη, Ιωάννα Παυλίδου, Ελευθερία Στεργίδου.

«Μήδεια» του Μποστ, Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου, Τηλ. 210 7702830, www.theatrostoa.gr , [email protected] Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 17 & 24 Απριλίου, ώρα 9.00 μ.μ., Σάββατο 18 & 25 Απριλίου, ώρα 9.00 μ.μ., Κυριακή 19 & 26 Απριλίου, ώρα 7.00 μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων: 17 €, 13 € (φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων), 10 € (Παρασκευή).