ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης σε «Ένα τριήμερο στην εξοχή μαζί»

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2015, 20:05 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2015, 20:05
Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης σε «Ένα τριήμερο στην εξοχή μαζί»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο τέως πρύτανης του ΕΚΠΑ υπογράφει το έργο και πρωταγωνιστεί στην παράσταση την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Μανιώτης.

Ο τέως πρύτανης του ΕΚΠΑ υπογράφει το έργο και πρωταγωνιστεί στην παράσταση την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Μανιώτης.

Αυτή είναι μια παράσταση που θα συζητηθεί. Καταρχήν, λόγω της συμμετοχής του τέως πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών –ο Θεοδόσης Πελεγρίνης έχει συγκεντρώσει κατά καιρούς τα πυρά των μίντια και για τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του. Δευτερευόντως, με το σπαθί της –αυτό σημαίνει με τις αρετές ή με τις αδυναμίες της.

Τι είναι λοιπόν το «Ένα τριήμερο στην εξοχή μαζί» που θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης τη Δευτέρα 27 Απριλίου; Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συγγραφέας και πανεπιστημιακός στην Βίκυ Διαμαντή για τα «Θεατρικά Προγράμματα», το έργο παρακολουθεί τα πεπραγμένα δύο ανδρών που συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια κι αποφασίζουν να περάσουν ένα τριήμερο στο εξοχικό του ενός μαζί με τις συζύγους τους. Το τριήμερο εξελίσσεται σε αναμέτρηση με το παρελθόν, με τα όνειρα των δύο αντρών τότε και την σημερινή τους κατάσταση. Το γεγονός ότι αμφότεροι είχαν σχέση στο παρελθόν με τη σύζυγο του ενός δεν διευκολύνει τα πράγματα.    

 

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης περιγράφει την πρόθεσή του ως συγγραφέας: «Η προσπάθεια μου ήταν να δείξω ότι η ζωή από τη φύση της είναι τυφλή. Αποτελείται από γεγονότα που το ένα δεν παραπέμπει στο άλλο. Η τέχνη έχει τη δυνατότητα να μας δώσει αυτό που η ζωή δεν μπορεί: την ενότητα».

Το έργο που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σκηνοθετεί ο Γιώργος Μανιώτης, ο οποίος διάγει την πιο δραστήρια θεατρικά περίοδο της σταδιοδρομίας του. Μετά από τις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ που σκηνοθέτησε για το Εθνικό και τον δικό του «Λάκκο της αμαρτίας» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη επίσης στο Εθνικό, ο συγγραφέας και θεατράνθρωπος σκηνοθετεί τον Θεοδόση Πελεγκρίνη, την Αθηνά Παππά, τον Γιάννη Στεφόπουλο και την Έλενα Αγγελοπούλου σε μια παράσταση που διεκδικεί με αξιώσεις το ενδιαφέρον μας.

«Ένα τριήμερο στην εξοχή μαζί», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 27 Απριλίου έως Τρίτη 26 Μαΐου κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις  21.00. Τιμές εισιτηρίων: 12€ και 8€ (Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό / Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/  Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ / Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών/ ΟΛΜΕ / ΟΙΕΛΕ / ΑμΕΑ /  Άνω των 65). Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Ιδρύματος, στο τηλ. 210 3418579 (Δευ-Παρ 11:00 - 14:00), στην ιστοσελίδα www.mcf.gr, στα εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου) και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου. Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης).