ΘΕΑΤΡΟ

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου κλείνει με «Ορέστη»

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2015, 17:07 / Ανανεώθηκε 28 Αυγούστου 2015, 12:58
Το Φεστιβάλ Επιδαύρου κλείνει με «Ορέστη»
Facebook Twitter Whatsapp

Με μια πρωτότυπη ανάγνωση της πασίγνωστης τραγωδίας του Ευριπίδη από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος και τον Σίμο Κακάλα τελειώνει η φετινή σεζόν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Με μια πρωτότυπη ανάγνωση της πασίγνωστης τραγωδίας του Ευριπίδη από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος και τον Σίμο Κακάλα τελειώνει η φετινή σεζόν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Ο Σωτήρης Κακάλας είναι γνωστός στο θεατρόφιλο κοινό για τις «χειροποίητες» παραστάσεις του που διαμορφώνονται συν τω χρόνω –θυμηθείτε την «Γκόλφω» και τις διαδοχικές εκδοχές της έως το τελικό (;) «Golfo  Director’s Cut».

Η παράσταση με την οποία κατέρχεται φέτος στον στίβο της Επιδαύρου αναμένεται, άρα, με εύλογο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που εστιάζει τόσο στον τρόπο ανάγνωσης της τραγωδίας, όσο και στην εξέλιξη του σκηνοθετικού οράματος από την πρώτη παρουσίαση της παράστασης σε κλειστό θέατρο στη Θεσσαλονίκη.

Στον «Ορέστη» του Ευριπίδη τα δύο αδέρφια, ο Ορέστης και η Ηλέκτρα, βρίσκονται αντιμέτωπα με την κοινωνική κατακραυγή και την απομόνωση. Έξι ημέρες μετά από τον φόνο της Κλυταιμνήστρας, βρίσκονται αποκλεισμένοι στο πρακτικό τους, με τις ελπίδες τους όλες κρεμασμένες στον Μενέλαο. Όμως, και εκείνος τους προδίδει. Η θέση τους, όπως την αντιλαμβάνεται ο σκηνοθέτης, μοιάζει με των τρομοκρατών που βλέπουν τον κλοιό να σφίγγει γύρω τους και τους υποστηρικτές τους να τους εγκαταλείπουν ένας ένας.

Η παράσταση αναβαίνει στην μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη και απευθύνεται σε όλους τους επαναστατημένους νέους –και λιγότερο νέους- της εποχής.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση Γιάννης Τσαρούχης
Σκηνοθεσία Σίμος Κακάλας
Σκηνικά Σίμος Κακάλας, Μάρθα Φωκά
Κοστούμια – Μάσκες Μάρθα Φωκά
Μουσική (διασκευή στο πρωτότυπο Στάσιμο της τραγωδίας) Mohammad
Φωτισμοί – Βίντεο Περικλής Μαθιέλλης
Βοηθός Σκηνοθέτη – Δραματολόγος Δημήτρης Καλακίδης
Σχεδιασμός κούκλας Γιάννης Κατρανίτσας

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Δήμητρα Κούζα Χορός, Ελένη, 1ος Αγγελιοφόρος
Έλενα Μαυρίδου Ηλέκτρα, Τυνδάρεω, Φρύγας(2ος Αγγελιοφόρος)
Δημήτρης Λάλος Ορέστης
Μιχάλης Βαλάσογλου Μενέλαος, Χορός

Συμμετέχουν σπουδαστές από το Α’ & Β’ έτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το Α’ έτος της Δραματικής Σχολής Δήλος.

Εκτέλεση παραγωγής: Εταιρεία Θεάτρου Χώρος

Ορέστης του Ευριπίδη, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: VIP: 30€, Ζώνη Α: 25€, Ζώνη Β: 15€, 12€ (ομαδικό), Άνω Διάζωμα: 10€, 8€ (ομαδικό), Φοιτητικό: 15€, 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€.

Εισιτήρια μπορείτε να αποκτήσετε: Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr, τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00, από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores.