ΘΕΑΤΡΟ

«Το αμάρτημα της μητρός μου»

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2015, 16:45 / Ανανεώθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2015, 16:47
«Το αμάρτημα της μητρός μου»
Facebook Twitter Whatsapp

Το πασίγνωστο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη ανεβαίνει ξανά στο Δημοτικό Θέατρο Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης».

Το πασίγνωστο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη ανεβαίνει ξανά στο Δημοτικό Θέατρο Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης».

Τα διηγήματα του Γεωργίου Βιζυηνού άψογα δομημένα, γραμμένα με γλαφυρή γλώσσα, ψυχολογικά και ηθογραφικά μεστά, αποτελούν πεδίο δόξης λαμπρό για τους έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Όποιος έχει δει το «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» που ανέβασε πριν από κάμποσα χρόνια η Άννα Κοκκίνου, «Το αμάρτημα της μητρός μου» και «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, καταλαβαίνει τι εννοούμε. Πρόκειται για τρεις από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Τώρα, η μία εξ αυτών, το περίφημο «Αμάρτημα της μητρός μου» ανεβαίνει σε επανάληψη για μία μόνο παράσταση τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Με τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη και την Αγάπη Μανουρά στους βασικούς ρόλους, το σπαραχτικό διήγημα του Βιζυηνού για τη μητρική αγάπη, φάρμακο διά πάσαν νόσον και πάσαν βασκανίαν, που μεταμορφώνεται σε φαρμάκι, θα ζωντανέψει στη σκηνή για να καθηλώσει, να συγκινήσει, να αποκαθάρει. Σε μια παράσταση-σταθμό, ενορχηστρωμένη αριστοτεχνικά από έναν σπουδαίο σκηνοθέτη στον οποίο χρωστάμε τις καλύτερες στιγμές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

«Το αμάρτημα της μητρός μου», Δημοτικό Θέατρο Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη),  Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €. Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια μπορείτε να απευθύνεστε στα δημαρχεία Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) και Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Μπιχάκη 8), ώρες 08.30-15.00.
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr