ΘΕΑΤΡΟ

Η Πόρνη που έγινε sold out επιστρέφει

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2016, 23:02 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2016, 19:19
Η Πόρνη που έγινε sold out επιστρέφει
Facebook Twitter Whatsapp

Το «Επάγγελμα Πόρνη», ο μονόλογος της Λιλής Ζωγράφου που θριάμβευσε πέρυσι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, επιστρέφει στη σκηνή του Vault με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Το «Επάγγελμα Πόρνη», ο μονόλογος της Λιλής Ζωγράφου που θριάμβευσε πέρυσι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, επιστρέφει

Δεν είναι θεατρικό έργο, δεν είναι καν προϊόν μυθοπλασίας. Είναι μια συλλογή αυτοβιογραφικών διηγημάτων που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων το 1978 όταν πρωτοκυκλοφόρησε και διαβάστηκε μετά μανίας.

Το story: Η Λιλή Ζωγράφου, δημοσιογράφος, λογοτέχνης και πνεύμα αντιλογίας, «πέτυχε» επί χούντας να της αφαιρέσουν το διαβατήριο. Οι πολιτικές πεποιθήσεις της σε συνδυασμό με την δημοσιογραφική ιδιότητά της την καθιστούσαν δυνητικά επικίνδυνη για τους κρατούντες αν διέφευγε στο εξωτερικό. Προηγουμένως είχε αποκλειστεί από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Για να αντιδράσει η Ζωγράφου αλλάζει ιδιόγραφα το επάγγελμά της σε «Πόρνη-Ελευθερίων Ηθών» στο δελτίο ταυτότητας. Τα όσα ακολουθούν είναι ένας τραγέλαφος χωρίς τέλος που τον περιγράφει με καυστικό χιούμορ η συγγραφέας στο «Επάγγελμα Πόρνη».

Δύο από τα διηγήματα του βιβλίου μετέφεραν στη σκηνή ο σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι και η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Η παράσταση που επενδύθηκε μουσικά από τον Σταμάτη Κραουνάκη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περασμένη σεζόν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησαν οι επιτυχημένες παραστάσεις το φθινόπωρο στο Vault Theatre Plus, τον ατμοσφαιρικό πολυχώρο της οδού Μελενίκου στον Βοτανικό. Τώρα το έργο επαναλαμβάνεται στον ίδιο χώρο για λίγες μόλις παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 έως τις 31 Μαίου 

Επειδή τα προγνωστικά είναι πως και αυτή τη φορά η παράσταση θα είναι sold out, κάντε έγκαιρα τις κρατήσεις σας.

«Επάγγελμα Πόρνη», Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός (σταθμός μετρό Κεραμεικός ), τηλ. 213 0356472 / 6945 993870 (για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 -20:00), http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21:00, έως 31 Μαίου. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 10 ευρώ μέσω Viva.gr.