current views are: 7

30 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:29

Ένα «Καγκουρώ» στη σκηνή του Εθνικού

Το άπαιχτο θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά.

Δημοσίευση 14:29’
αρθρο-newpost

Το άπαιχτο θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά.

Το άπαιχτο θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά.

Δυο εβδομάδες απομένουν για την πρεμιέρα της πιο πολυαναμενόμενης νέας παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, του «Καγκουρώ» του Βασίλη Κατσικονούρη. Πολυαναμενόμενης για τρεις λόγους: Πρώτον, επειδή σηματοδοτεί την επιστροφή του συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη στο Εθνικό Θέατρο μετά από το άκρως επιτυχημένο «Γάλα» (2006-7) και το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» (2004). Δεύτερον, επειδή το έργο σκηνοθετεί ο ελπιδοφόρος Δημήτρης Μυλωνάς, ηθοποιός από τους πιο αξιόλογους της νέας γενιάς και εσχάτως σκηνοθέτης που έχει στο ενεργητικό του δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων: Το «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» του Χουάν Μαγιόργκα και το «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν» του Τομ Στόπαρντ. Τρίτον, επειδή το καστ αποτελείται από πέντε αξιόλογους νέους ηθοποιούς οι οποίοι –ελπίζουμε- θα κομίσουν στη σκηνή την απαραίτητη αμεσότητα και διαύγεια προθέσεων και αισθημάτων που θα απογειώσει το έργο. Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε πως η νεαρή Λένα Δροσάκη τιμήθηκε πέρυσι με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία της στην παράσταση «Ramona Travel-Η γη της καλοσύνης».

Δυο λόγια για την υπόθεση:

Ο Ορφέας αναζητεί διέξοδο από την οικονομική κρίση και καταλήγει στην απόφαση να μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όμως αναπάντεχες εξελίξεις δεν θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει ποτέ αυτό το ταξίδι..

Το «Καγκουρώ» είναι μια ιστορία ενός τόπου που αναζητάει όραμα. Το σπίτι του Ορφέα γίνεται η «ορχήστρα» αναπαράστασης μιας οικογενειακής τραγωδίας ανάμεσα στις χιλιάδες που ξεδιπλώνονται δίπλα μας. Από τη μικρή κλίμακα μιας καθημερινής οικογένειας μεταφερόμαστε στη μεγάλη κλίμακα μιας ολόκληρης κοινωνίας για να παρακολουθήσουμε ψηφιδωτά της ιστορίας και της παθογένειας της σημερινής Ελλάδας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σαραντοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμαίς Τριανταφυλλίδου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Μαρίνα: Λένα Δροσάκη
Κέρβερος: Μελέτης Ηλίας
Ορφέας: Γιώργος Παπαπαύλου
Δημήτρης: Χρήστος Σαπουντζής
Τάκης: Σπύρος Τσεκούρας

Φωτογράφος της παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

«Καγκουρώ», Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 19.30.Τιμές εισιτηρίων 15 Euro, 10 Euro (φοιτητικό), Πέμπτη ενιαία τιμή 13 Euro. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567 και στο www.n-t.gr (για αγορές εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας).