ΘΕΑΤΡΟ

Η Ρούλα Πατεράκη παραδίδει μαθήματα σασπένς

Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2015, 15:39 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2015, 15:39
Η Ρούλα Πατεράκη παραδίδει μαθήματα σασπένς
Facebook Twitter Whatsapp

Η μαύρη κωμωδία του Παναγιώτη Χριστόπουλου «Πατρίσια Χάισμιθ: Εισαγωγή στο σασπένς» ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Θέατρο 104 κάθε Κυριακή.

Η μαύρη κωμωδία του Παναγιώτη Χριστόπουλου «Πατρίσια Χάισμιθ: Εισαγωγή στο σασπένς» ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Θέατρο 104 κάθε Κυριακή.

Η Πατρίσια Χάισμιθ, η τεξανή μαστόρισσα του σαπένς που τα έργα της έχουν διασκευαστεί κατ’ επανάληψη για το θέατρο και τον κινηματογράφο, είναι μια από τις πιο πολυβραβευμένες και πολυδιαβασμένες συγγραφείς του 20ου αιώνα. Στα ελληνικά μόνο κυκλοφορούν περισσότερα από είκοσι έργα της.

Η παράσταση «Πατρίσια Χάισμιθ: Εισαγωγή στο σασπένς» πάλι, που ανεβαίνει το επόμενο διάστημα στο Θέατρο 104 είναι φτιαγμένη από διαφορετικό υλικό. Πρόκειται για πρωτότυπο θεατρικό έργο του συγγραφέα Παναγιώτη Χριστόπουλου, ο οποίος βολιδοσκοπεί τον χαρακτήρα της Χάισμιθ μέσα από το πρίσμα της δημιουργίας της. Σε αυτό η διάσημη συγγραφέας παραδίδει μαθήματα δημιουργικής γραφής σε υποψήφιους νέους λογοτέχνες οι οποίοι θέλουν να μάθουν τα πάντα για το σασπένς: πως οργανώνεται η πλοκή ώστε να κορυφωθεί η αγωνία των αναγνωστών. Η γόνιμη φαντασία της συγγραφέως καθοδηγεί τους τρεις μαθητές της σε ένα παιχνίδι ρόλων, βγαλμένων από τις πιο ανατριχιαστικές σελίδες των βιβλίων της. Το ρεζουμέ είναι πως ο καθένας μας μπορεί υπό όρους να γίνει δολοφόνος και άρα το πιο σκοτεινό μυστήριο, αυτό που κανένας δεν μπορεί να διαλευκάνει οριστικά, εκτυλίσσεται πάντα στο μυαλό και στην ψυχή των ανθρώπων.

Η Ρούλα Πατεράκη ως Πατρίσια Χάισμιθ είναι καθηλωτική. Αποδίδει με χειρουργική ακρίβεια το διαβρωτικό χιούμορ και την διαταραγμένη προσωπικότητα της συγγραφέως.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο: Παναγιώτης Χριστόπουλος
Σκηνοθεσία : Ιωσήφ Βαρδάκης
Πρωτότυπη Μουσική : Γιώργος Ρους
Σκηνικό : Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Καλλιανίδου
Βοηθός ενδυματολόγου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Βοηθός φωτιστή: Μαρίνα Κόντα

Ερμηνεύουν: Ρούλα Πατεράκη, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Νίκος Μαυράκης

«Πατρίσια Χάισμιθ: Εισαγωγή στο σασπένς», Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι  (Στάση Μετρό Κεραμεικός), τηλ. 210 3455020, 6940290312. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 18:30 από την 1η Νοεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (γενική είσοδος) 8 ευρώ (μειωμένο).