ΘΕΑΤΡΟ

Στο Αγρίνιο Μονολογούν με Τέχνη…

Δημοσίευση 24 Δεκεμβρίου 2015, 14:27 / Ανανεώθηκε 24 Δεκεμβρίου 2015, 14:27
Στο Αγρίνιο Μονολογούν με Τέχνη…
Facebook Twitter Whatsapp

Το 1ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών ξεκινά στο Δημοτικό θέατρο Αγρινίου την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Το 1ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών ξεκινά στο Δημοτικό θέατρο Αγρινίου την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Στο Αγρίνιο η τέχνη του Θέσπιδος φέρνει κοντά τους ανθρώπους και δη τους νέους, δημιουργικούς ανθρώπους οι οποίοι συνασπίζονται σε ομάδες για να δώσουν έκφραση στις αναζητήσεις και στους προβληματισμούς τους. Αυτό τον δυναμισμό επιχειρεί να φέρει στο φως το 1ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη από 27 έως 29 Δεκεμβρίου από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου με τη συμμετοχή ερασιτεχνών του θεάτρου από την περιοχή.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

27 Δεκεμβρίου 2015

Ερασιτεχνικό Θεατρικό τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Α΄

«Γελώντας άγρια» του Christopher Durang

Μετάφραση: Χ. Παπαδάκη, Δ.Φράγκιογλου
Ερμηνεία: Κουθούρη Ειρήνη
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

Ένα κωμικό και συνάμα τραγικό πορτρέτο της σύγχρονης ζωής σε μια μεγαλούπολη. Κεντρικό πρόσωπο μια γυναίκα όπου όλα έχουν θέση στο λόγο της. Και τούτο γιατί το μόνο που επιζητεί είναι να βρεθεί κάποιος δίαυλος επικοινωνίας σε ένα κόσμο παλαβό και  σκληρό που αρνείται κάθε ανθρώπινη επαφή.

 

Ερασιτεχνικό Θεατρικό τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Β΄

«Η Εβραία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Ερμηνεία: Λαμπρακοπούλου Γεωργία
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

Ένα από τα εικοσιτέσσερα μονόπρακτα που ο Μπρεχτ έγραψε εξόριστος από τη Γερμανία από το 1935 έως το 1939, με γενικό τίτλο «Τρόμος και αθλιότητα του τρίτου Ράιχ». Η Ιουδίθ, σύζυγος γιατρού, αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ναζιστική Γερμανία για να μη δημιουργήσει προβλήματα στην καριέρα του συζύγου της. Διαφαίνεται το καθεστώς του τρόμου ενώ η υποκρισία γίνεται χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε ανθρώπινης σχέσης, καθώς όλα μοιάζουν αλλοτριωμένα από τη χιτλερική ιδεολογία.

Θεατρική ομάδα φοιτητών

«Μονόλογοι από τη Γάζα» του Αχμάντ Ελ Ρούζι

Μετάφραση: Τζάνη Καραβίτη
Ερμηνεία: Μπαταγιάννης ΄Αρης
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

Από τον Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010, με τη βοήθεια ενός θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου, 32 νέοι και νέες στη Γάζα κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο τον Δεκέμβριο του 2008. Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα του θεάτρου ASHTAR της Παλαιστίνης.

 

 28 Δεκεμβρίου 2015

Θεατρική ομάδα Καλυβίων παιΖΟΥΜΕ Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου

«Εγώ... δεν»  του Βασίλη Αλεξάκη

Ερμηνεία: Γεωργία Παντολέινα
Σκηνοθεσία:  Μαρίνα Καραφά

Η βραβευμένη πένα του Βασίλη Αλεξάκη γεννάει έναν ξεχωριστό ήρωα. Ο θεατρικός μονόλογος «Εγώ... δεν» μας μιλάει για τους  ιδιαίτερους προβληματισμούς του για τον Θεό, τις σχέσεις των δύο φύλων αλλά και για την μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου.

 

Θεατρικό τμήμα πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου Χρήστος Καπράλος

«Δεσποινίς  Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάιντε

Ερμηνεία: Ψειμάδα Αθηνά
Σκηνοθεσία: Βαλμάς Ευάγγελος
Μουσική επένδυση: Ανδρέας Καχριμάνης

Η Δεσποινίς Μαργαρίτα είναι μια δασκάλα με πολύχρονη θητεία στο λειτούργημά της και με πολυσχιδή προσωπικότητα. Άλλοτε εμφανίζεται γλυκιά και γεμάτη αγάπη προς τους μαθητές και άλλοτε βίαιη. Τους εξευτελίζει, τους λοιδορεί, τους υποτιμά, τους εκφοβίζει και ζητά από αυτούς τυφλή υπακοή. Εκπροσωπεί την εξουσία, αισθάνεται η ίδια εξουσία. Η Δεσποινίς Μαργαρίτα φαίνεται μια γυναίκα με πάμπολλα προβλήματα. Είναι όμως αυτή η αληθινή Δεσποινίς Μαργαρίτα; Πιστεύει στο εκπαιδευτικό σύστημα που υπηρετεί; Η δομή της κοινωνίας, το μοντέλο της εξουσίας που κυριαρχεί την αντιπροσωπεύουν, η αντίθεσή της σ΄ αυτά μαζί με τις άσχημες προσωπικές εμπειρίες καθώς και το άγχος της εργασίας της, είναι υπεύθυνα για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της.

 

Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Παραβόλας Ευάγγελος Πολιτόπουλος

«Θα σε πάρει ο δρόμος» του Σάκη Σερέφα

Ερμηνεία: Κων/νος Σελιμάς

Σκηνοθεσία: Στάθης Σκοτίδας

Ο δρόμος είναι μεγάλος, είναι για όλους, μπορεί να σε πάρει να σε δεχτεί, να ζήσεις εκεί μαζί του, όπως ακριβώς έκανε με τον ήρωα της ιστορίας μας. Η νύχτα είναι σκοτεινή «σαν εντόσθια αλόγου» καθώς μας διηγείται μια περίεργη εμπειρία του.

 

29 Δεκεμβρίου 2015

Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice

«Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου

Ερμηνεία: Τόνια Σκιαδά
Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση

Λίγο πριν πεθάνει, η ποιήτρια ξηλώνει το μισοφόρι της και ταυτόχρονα μονολογεί, «εσωστρέφεται», «εξωστρέφεται», χορεύει, τραγουδάει και απευθύνεται με κοριτσίστικο θυμό σε όσους έχουν φτιάξει το μύθο της χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Αφιερωμένο στην ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη (1902-1930) και βαδίζοντας στον δρόμο που τον «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου...»

 

Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δ.Δ  Νεάπολης Αγρινίου Το Παλαιόκαστρο

«Το κορόιδο» του Κώστα Κακαβιά

Ερμηνεία: Παναγιώτης Γυφτάκης
Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Τσιρώνη Μαίρη

Ένας άνθρωπος μετά από ένα γεγονός αναζητεί τον εαυτό του.

 

30 Δεκεμβρίου 2015

Τελετή Λήξης.

Η Καλλιτεχνική επιτροπή του «1ου Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών» αποτελείται από τους: Καραγέωργο Νίκο - Καλλιτεχνικό ∆/ντή  ∆Η.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, Ροϊλού Γιάννα - ∆ρ. - ∆ιδάσκουσα του τµήµατος ΘΣ Πάτρας – Συγγραφέα, Μικέλλη Γιώργο – Θεατρολόγο .

Τη λήξη του φεστιβάλ θα κηρύξει ο ηθοποιός και τραγουδιστής Χρήστος Καλαβρούζος.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr