ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Κύριος του Τζακ» του Σκαρίμπα για λίγο ακόμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2016, 15:01 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2016, 14:07
Ο «Κύριος του Τζακ» του Σκαρίμπα για λίγο ακόμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα από τα λιγότερο γνωστά διηγήματα του Χαλκιδαίου συγγραφέα ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη

Ένα από τα λιγότερο γνωστά διηγήματα του Χαλκιδαίου συγγραφέα ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη

Η Ειρήνη Φαναριώτη, η νεαρή ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια μας φιλοδώρησε με μερικές από τις πιο φρέσκες και ενδιαφέρουσες ερμηνείες, μπήκε για τα καλά στον δρόμο της σκηνοθεσίας. Μετά από τους «Μεγάλους Δρόμους» που σκηνοθέτησε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, βασισμένο σε διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου, μαζί με την ομάδα Terre de Semis, τώρα επιστρέφει στον ίδιο χώρο, με τους ίδιους πάντα συνεργάτες, και ένα νέο έργο βασισμένο σε ένα από τα λιγότερο γνωστά διηγήματα του Γιάννη Σκαρίμπα, τον «Κύριο του Τζακ».

Το διήγημα, έργο του 1948, με έντονα υπερεαλιστικά στοιχεία είναι ένα απολαυστικό παιχνίδι παράδοξων χαρακτήρων και γεγονότων όπου τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται πλην τους ίδιου του κειμένου του Σκαρίμπα. Η πλοκή διαδραματίζεται στη Χαλκίδα με επίκεντρο την ταβέρνα του Πάτα όπου κάνει την εμφάνισή του ένας νεαρός λοστρόμος, εργαζόμενος σε ένα από τα πολυτελή κότερα που αράζουν στην περιοχή, με εντυπωσιακή εμφάνιση, η οποία δίνει λαβές για σχόλια και ανομολόγητα πάθη.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φαναριώτη, ομάδα Terre de Semis
Παίζουν: Άρης Λάσκος, Ειρήνη Μπούνταλη, Ειρήνη Φαναριώτη
Σκηνικά/Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Φώτης Σιώτας
Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Κινηματογράφηση: Αλέξανδρος Χαντζής
Bοηθός σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου

«Ο Κύριος του Τζακ», Θέατρο Του Νέου Κόσμου-Κάτω Χώρος, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 19:00, από 22 Ιανουαρίου έως 20 Μαρτίου 2016. Τιμές εισιτηρίων: Παρασκευή Κανονικό 12€, Φοιτητικό-Άνω των 65 ετών 10€, Ανέργων 8€, Σάββατο-Κυριακή Κανονικό 13€, Φοιτητικό-Άνω των 65 ετών-Ανέργων 10€.  Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 9212900. Προπώληση: www.viva.gr , τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload