ΘΕΑΤΡΟ

Η Θεωρία των Παιγνίων γίνεται παράσταση

Δημοσίευση 5 Ιανουαρίου 2016, 13:38 / Ανανεώθηκε 26 Ιανουαρίου 2016, 16:14
Η Θεωρία των Παιγνίων γίνεται παράσταση
Facebook Twitter Whatsapp

«Ισορροπία του Νash» της Πηγής Δημητρακοπούλου, εμπνευσμένη από έναν όρο της Θεωρίας των Παιγνίων, ανεβαίνει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

«Ισορροπία του Νash» της Πηγής Δημητρακοπούλου, εμπνευσμένη από έναν όρο της Θεωρίας των Παιγνίων, ανεβαίνει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Την Πηγή Δημητρακοπούλου οι περισσότεροι την γνωρίζουν μέσα από την τηλεοπτική διαδρομή της, την «Αίθουσα του Θρόνου» (Mega) και το «Δέκα» (Alpha). Αρκεί να πούμε πως η σκηνοθέτις έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες και στο θέατρο - «Ο επαγγελματίας» του Ντούσαν Κοβάσεβιτς στο Αγγέλων Βήμα είναι η πρώτη που έρχεται στο νου.

Τώρα η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα έργο 100% δικό της, του οποίου υπογράφει τόσο την δραματουργία όσο και την σκηνοθεσία. Κι όλα αυτά στην νεοσύστατη –για δεύτερη φορά- Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου όπου δοκιμάζονται όλες οι νέες ιδέες και οι ρηξικέλευθες προτάσεις.

Τι είναι λοιπόν «Ισορροπία του Νash»; Πρόκειται για ένα νέο έργο που αντλεί στοιχεία από ποικίλες πηγές: τους «Δίκαιους» του Αλμπέρ Καμύ, ένα έργο για το δίκαιο, την εξέγερση και τα ηθικά διλήμματα που τη συν οδεύουν, μεμονωμένα λογοτεχνικά κείμενα, την  υπόθεση της 17 Νοέμβρη αλλά και την Θεωρία των Παιγνίων από όπου είναι δανεισμένος ο τίτλος.

H Ισορροπία του Nash (Nash Equilibrium) βάση της γνωστής θεωρίας σημαίνει τον συνδυασμό στρατηγικών μεταξύ δύο αντίπαλων παικτών, του ενός από τους οποίους η στρατηγική αποτελεί την καλύτερη (απόκριση) στη στρατηγική του άλλου. Κατά την εν λόγω θεωρία, κάθε παίγνιο με πεπερασμένο πλήθος παικτών και στρατηγικών έχει ένα τουλάχιστον σημείο ισορροπίας, σύμφωνα με το οποίο οι παίκτες επιλέγουν τις πιο συμφέρουσες για τους ίδιους στρατηγικές.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Σκηνογραφία: Κώστας Παππάς
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Μουσική: Πλάτωνας Τσαμαδός
Κινησιολογία: Βαγγέλης Πιτσιλός
Φωτισμοί: Κώστας Σταμούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντίνα Σταματοπούλου
Θεατρολόγος παράστασης: Εύα Σαραγά

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελισσαίος Βλάχος, Αγγελική Μαρίνου, Νίκος Ντάλλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Σήφης Πολυζωίδης

Φωτογράφος παράστασης:  Kάρολ Τζάρεκ

«Ισορροπία του Nash», Εθνικό Θέατρο-Πειραματική Σκηνή, Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210 3305074. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:30, από 15 έως 31 Ιανουαρίου. Γενική είσοδος 10€. Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr