current views are: 17

6 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση10:48

Smiley: Μια gay ρομαντική κομεντί στο Άβατον

Το έργο του καταλανού Guillem Clua που χάλασε κόσμο όπου κι αν παίχτηκε ανεβαίνει και στην Αθήνα.

Δημοσίευση 10:48’

Το έργο του καταλανού Guillem Clua που χάλασε κόσμο όπου κι αν παίχτηκε ανεβαίνει και στην Αθήνα.

Το έργο του καταλανού Guillem Clua που χάλασε κόσμο όπου κι αν παίχτηκε ανεβαίνει και στην Αθήνα.

O Guillem Clua θεωρείται ένας από τους αναμορφωτές της σύγχρονης θεατρικής σκηνής στην πατρίδα του, την Καταλονία. Θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης έχει επιτύχει να αιφνιδιάσει το κοινό με την άριστη τεχνική του που προέρχεται από τη βαθιά γνώση του έργου των κλασικών, το χιούμορ του και τα ευαίσθητα αντανακλαστικά του στα φαινόμενα των καιρών.

Το «Smiley» έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή το 2012 στη Βαρκελόνη. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του που, μετά από δύο μήνες, η παράσταση μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερη αίθουσα. Ακολούθησε η μεταφορά του έργου και σε άλλες γλώσσες και σε άλλες πόλεις.

Περί τίνος πρόκειται; Ήρωες της ιστορίας είναι δύο αγόρια που ερωτεύονται και αφηγούνται την ιστορία τους, κατά τόπους συγκινητική, κατά τόπους ξεκαρδιστική αλλά πάντα ειλικρινή. Μια ρομαντική κομεντί με τα όλα της προσαρμοσμένη στα σύγχρονα ήθη.

Το ελληνικό ανέβασμα υπογράφει ο σκηνοθέτης Μάνος Πετούσης και τους δύο ήρωες ενσαρκώνουν οι Δημήτρης Μακαλιάς και Μίνως Θεοχάρης.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο: Guillem Clua
Σκηνοθεσία : Μάνος Πετούσης
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Φωτογραφίες – Σχεδιασμός Αφίσας: Νίκος Καρανικόλας
Μουσική: Στάμος Σέμσης
Στίχοι: Φωτεινή Αθερίδου, Μίνως Θεοχάρης
Βοηθός Σκηνοθέτη-μουσική επιμέλεια: Δανάη Μπάρκα

Παίζουν: Δημήτρης Μακαλιάς και Μίνως Θεοχάρης

Smiley, Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός, τηλ.210 3412689, avatontheatre@gmail.com, http://www.theatroavaton.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο, ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων). Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr, τηλ. 11876, Public, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt