ΘΕΑΤΡΟ

Scratch Night @ Bob Theatre Festival 2016: Συμμετοχές έως 4 Απριλίου

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2016, 18:01 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2016, 16:14
   Scratch Night @ Bob Theatre Festival 2016: Συμμετοχές έως 4 Απριλίου
Facebook Twitter Whatsapp

Το γνωστό φεστιβάλ νεανικού θεάτρου Bob Theatre Festival θα πραγματοποιηθεί για ένατη χρονιά στο Bios κι οι ενδιαφερόμενες ομάδες έχουν μια εβδομάδα προθεσμία για να υποβάλουν τις ιδέες τους

Το γνωστό φεστιβάλ νεανικού θεάτρου Bob Theatre Festival θα πραγματοποιηθεί για ένατη χρονιά στο Bios κι οι ενδιαφερόμενες ομάδες έχουν ένα μήνα προθεσμία για να υποβάλουν τις ιδέες τους

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Ελλάδα θα διεξαχθεί και φέτος για ένατη συνεχή χρονιά από 9 έως 15 Μαΐου. Στον γνωστό φιλόξενο χώρο του Bios νέες θεατρικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τις δυνατότητές τους μέσα από το πρωτότυπο φορμά του Scratch (δεκαπεντάλεπτο απόσπασμα υπό τύπον δείγματος από μια παράσταση που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας) και να διεκδικήσουν έτσι μια θέση στο προγραμματισμό του Bios για την επόμενη χρονιά.

Πώς θα γίνει αυτό…

Για να συμμετάσχει μια θεατρική ομάδα στο διαγωνιστικό τμήμα του Bob Theatre Festival, το γνωστό σε όλους μας Scratch Night, πρέπει καταρχήν να συγκροτείται από ανθρώπους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από θεατρικές σχολές ή φοιτούν ακόμα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής το αργότερο έως τις 4 Απριλίου (η αίτηση και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.bobfestival.gr).

Οι 10-15 ομάδες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν θα έχουν ένα μήνα στη διάθεσή τους για να προετοιμάσουν ένα Scratch. Τα Scratch θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού του φεστιβάλ το οποίο, μαζί με την επιτροπή, θα ψηφίσει για την ανάδειξη του καλύτερου.

Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει 500 ευρώ για τα έξοδα παραγωγής, σεμινάρια δραματουργίας και παραγωγής από τους AbOvo και μια θέση στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του Bios με την ολοκληρωμένη πια παράσταση.

Για την ιστορία…

Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2010 έχει αναδείξει σημαντικές ομάδες και καλλιτέχνες όπως οι  Cheek Bones, Ha!, Ηλίας Βογιατζηδάκης, C for Circus, ΡαΚούν, 4frontal κ.ά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr