ΘΕΑΤΡΟ

«Ο θάνατος του εμποράκου» με Φιλιππίδη-Σταθακοπούλου στο Εθνικό

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2016, 20:01 / Ανανεώθηκε 18 Μαρτίου 2016, 18:55
«Ο θάνατος του εμποράκου» με Φιλιππίδη-Σταθακοπούλου στο Εθνικό
Facebook Twitter Whatsapp

Το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Ο Ουίλλυ Λόμαν είναι εμπορικός αντιπρόσωπος. Στα εξήντα τρία του δεν έχει ακόμα καταφέρει να ανέβει τη σκάλα της ιεραρχίας και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για κοινωνική και οικονομική ανέλιξη στον μεγαλύτερο γιο του. Όμως ο γιος του επιστρέφει στο πατρικό του μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να αναδειχθεί σε αστέρα του ποδοσφαίρου και ο ίδιος ο Ουίλλυ απολύεται από την εταιρεία την οποία υπηρέτησε επί χρόνια. Οι συνέπειες είναι καταστροφικές όχι μόνο για τα οικονομικά της οικογένειας αλλά και για την εύθραυστη ψυχική ισορροπία του «εμποράκου».

Το καταγγελτικό έργο του Μίλλερ, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματα του 20ου αιώνα, αποτελεί κορυφαίο δείγμα πολιτικού ρεαλισμού και ένα διαχρονικό σχόλιο για τη διάψευση του αμερικανικού ονείρου.

Ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1949 (την ίδια χρονιά που παίχτηκε και στο Μπρόντγουεϊ) από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

Τη φετινή παράσταση, την πρώτη του έργου στο Εθνικό, θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Τον εμποράκο θα υποδυθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης.   

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική: Nalyssa Green
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιάννης Στόλλας, Θύμιος Κούκιος, Εύα Βάρσου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Γιώργος Δεπάστας, Βάσια Χρήστου, Δημήτρης Κίτσος, Γιάννης Τσορτέκης , Χάρης Τζωρτζάκης

Φωτογράφος παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Εθνικό Θέατρο-Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30, Κυριακή 17:30, από 24 Μαρτίου. Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€, 10€ (φοιτητικό), κάθε Πέμπτη ενιαία τιμή 13€. Προπώληση εισιτηρίων: στα τηλ. 210 5288170171, 210 7234567 και στο www.n-t.gr.