ΘΕΑΤΡΟ

Στο «Ring» του έρωτα είμαστε όλοι κερδισμένοι έως 12 Ιουνίου

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2016, 23:01 / Ανανεώθηκε 27 Μαΐου 2016, 19:22
Στο «Ring» του έρωτα είμαστε όλοι κερδισμένοι έως 12 Ιουνίου
Facebook Twitter Whatsapp

Η ξεκαρδιστική κωμωδία της Λεονόρ Κονφινό με την Μαρίνα Καλογήρου και τον Θανάση Τσαλταμπάση σε ερωτικούς διαξιφισμούς πήρε παράταση λόγω επιτυχίας

Η ξεκαρδιστική κωμωδία της Λεονόρ Κονφινό με την Μαρίνα Καλογήρου και τον Θανάση Τσαλταμπάση σε ερωτικούς διαξιφισμούς πήρε παράταση λόγω επιτυχίας

Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται λέει ο «σοφός» λαός. Η Λεονόρ Κονφινό, γαλλίδα ηθοποιός και συγγραφέας του «Ring» -πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το 2009- διατηρεί επιφυλάξεις, ειδικά για τον έρωτα.

Οι ήρωές της -18 τον αριθμό-, άντρες και γυναίκες, ερωτευμένοι / απογοητευμένοι / εκδικητικοί / ανώριμοι / μοναχικοί / παθιασμένοι / μπουχτισμένοι κατέρχονται στο ρινγκ του έρωτα για να δώσουν την μάχη που θα κρίνει το μέλλον τους. Στην πλάτη τους κουβαλούν το φορτίο της οικογενειακής τους κατάστασης, των κοινωνικών στερεότυπων, των προσωπικών παθημάτων τους. Αυτό το φορτίο, καθώς και η στάση του «αντίπαλου», θα καθορίσει τη συμπεριφορά τους. Μια απλή πρόταση του ενός, μπορεί να καταλήξει σε μια τεράστια φασαρία, ένα απλό γέλιο να ξετυλιχτεί σε μια απρόσμενη ιστορία, μια απλή παρεξήγηση να οδηγήσει σε πόλεμο και όλα αυτά στο μόνο μέρος, που έχουν νόημα τα γέλια και τα κλάματα. Κάτω από τα σεντόνια.

Στην παράσταση που ανεβαίνει σε μία εβδομάδα περίπου (6 Απριλίου) στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση τους 18 ρόλους υποδύονται ο ίδιος και η Μαρίνα Καλογήρου. Σε μία σκηνή διαμορφωμένη σε ριγκ παθιάζονται, παλεύουν, τσακώνονται και ξαναφιλιώνουν -ό,τι κάνουν δηλαδή άντρες και γυναίκες από την εποχή του Αδάμ και της Εύας.

Την έκβαση της «μάχης» καθορίζει στο τέλος η συγγραφέας. Φύσει και θέσει αισιόδοξη, θέλει να μας πείσει πως ο έρωτας και το γέλιο είναι τα ύψιστα αγαθά και το πετυχαίνει.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Κίνηση - Καλλιτεχνική συνεργασία: Φρόσω Κορρού
Σκηνικά - Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλεάνα Μπάλλα
Φωτογραφίες - Αφίσα - Video: Andrej Dutina
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου-Κώστας Ξενόπουλος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Προβολή- Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Τσαλταμπάσης

«Ring», θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, τηλ. 210 7223010. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21:15,  Σάββατο 21:15, Κυριακή 20:30, έως 12 Ιουνίου. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 ευρώ, νεανικό - φοιτητικό - συνταξιούχων 12 ευρώ, ανέργων 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: στο ταμείο του θεάτρου και στην Ticket Service.