ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μωάμεθ και η τρομοκρατία στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2016, 23:01 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2016, 19:34
Ο Μωάμεθ και η τρομοκρατία στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Facebook Twitter Whatsapp

Το «Αριστούργημα ή Τhe Re-Mohammed-Τy Show» του δανού Κριστιάν Λόλλικε είναι το τρίτο έργο που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του «Τουρνουά 5Χ5» που διοργανώνει το Κ.Θ.Β.Ε.

Το «Αριστούργημα ή Τhe Re-Mohammed-Τy Show» του δανού Κριστιάν Λόλλικε είναι το τρίτο έργο που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του «Τουρνουά 5Χ5» που διοργανώνει το Κ.Θ.Β.Ε.

Το «Τουρνουά 5Χ5», ο νέος θεατρικός θεσμός που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τη σεζόν που διανύουμε με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του Κ.Θ.Β.Ε., καλά κρατεί. Πέντε έργα από πέντε διαφορετικές ομάδες εξήγγειλε ο Γιάννης Αναστασάκης για τη χρονιά, δύο έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα ενώ το τρίτο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Το έργο που θα παρουσιαστεί το παρασκευοσαββατοκύριακο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών από την ομάδα Αrs Moriendi είναι του 2005 και ανήκει στον διάσημο δανό συγγραφέα Κριστιάν Λόλλικε. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το θέμα του είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Δύση την τρομοκρατία, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη βία –υποκριτικό και ανερμάτιστο.

Ο τίτλος του έργου είναι προκλητικός, «Το αριστούργημα ή Τhe Re-Mohammed-Τy Show», και ο χώρος που διαδραματίζεται ενδεικτικός των προθέσεων του συγγραφέα. Σε ένα τηλεοπτικό πλατό ριάλιτι σόου τρεις παρουσιαστές αγωνίζονται να πείσουν το κοινό που τους παρακολουθεί, για το ποιο είναι το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό δημιούργημα: Η πτώση των δίδυμων πύργων στην Αμερική, η γενοκτονία στην Ρουάντα ή η σφαγή στο Μπεσλάν της Ρωσίας.

Αφορμή για τη συγγραφή του έργου υπήρξε η δήλωση του γερμανού Καρλ Στόκχαουζεν ότι η πτώση των Δίδυμων Πύργων ήταν «το σπουδαιότερο έργο τέχνης».

Η συνέχεια στο σανίδι.  

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης
Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας
Σκηνική εγκατάσταση: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου
Φωτισμοί: Θάνος Νίκας

Διανομή: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κατερίνα Συναπίδου, Δημήτρης Φραγκούλης

«Το αριστούργημα ή Τhe Re-Mohammed-Τy Show», Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 8 Απριλίου, 21:00, Σάββατο 9 Απριλίου, 18:00 & 21:00, Κυριακή 10 Απριλίου, 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 5 € (φοιτητικό, άνω των 65, άνεργοι, πολύτεκνοι). Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία ΚΘΒΕ, τηλ. 2315 200 200, www.ntng.gr, tickethour.com, Γερμανός, ote shops, Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα aps)