ΘΕΑΤΡΟ

Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ πάει στην παράταση

Δημοσίευση 14 Απριλίου 2016, 18:01 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2016, 17:02
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ πάει στην παράταση
Facebook Twitter Whatsapp

Η παράσταση του έργου του Σάμιουελ Μπέκετ στο Bios με τον Αντώνη Αντωνόπουλο συνεχίζεται για μια εβδομάδα ακόμα λόγω επιτυχίας

Η παράσταση του έργου του Σάμιουελ Μπέκετ στο Bios με τον Αντώνη Αντωνόπουλο συνεχίζεται για μια εβδομάδα ακόμα λόγω επιτυχίας

Ένα απόγευμα στο μέλλον. Ο Κραπ, κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του, ηχογραφεί μια μαγνητοταινία με τα σημαντικότερα γεγονότα του περασμένου έτους. Πριν από κάθε καινούρια ηχογράφηση ακούει μια παλαιότερη. Στα εξηκοστά ένατα γενέθλιά του έρχεται αντιμέτωπος με τις αποφάσεις που πήρε 30 χρόνια πριν.

Αντί για μαγνητοταινίες ο Αντώνης Αντωνόπουλος, μεταφραστής, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του έργου, επέλεξε να χρησιμοποιήσει βιντεοσκοπημένο υλικό από τις «ηχογραφήσεις» των προηγούμενων χρόνων με πρωταγωνιστή τον πατέρα του σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο. Με αυτό τον τρόπο επιδίωξε να τονίσει τον διπλό χρόνο στον οποίο ο Μπέκετ τοποθέτησε το έργο.

Ο Κραπ βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τις επιλογές και τις ψευδαισθήσεις του στο παρόν και στο παρελθόν. Ο ηθοποιός συνομιλεί με την ηλικιωμένη προβολή του εαυτού του, όπως ο Κραπ - μέσω των μαγνητοταινιών - με τον νεότερο εαυτό του και οι δυο τους καλούνται να συνυπάρξουν.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Αντώνης Αντωνόπουλος / Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνοθεσία / Ερμηνεία: Αντώνης Αντωνόπουλος
Ηχητική Δραματουργία: Δημήτρης Καμαρωτός
Βίντεο: Γκέλυ Καλαμπάκα
Σκηνικά / Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη
Βοηθός Σκηνογράφου / Ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή
Στο βίντεο εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, BIOS.TESLA Basement, Πειραιώς 84, Αθήνα, τηλ. 210 3425335. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 21:00, έως Κυριακή 24 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων). Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)