ΘΕΑΤΡΟ

Το Manji του Junichiro Tanizaki στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2016, 20:09 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2016, 20:09
Το Manji του Junichiro Tanizaki στο Ίδρυμα Κακογιάννης
Facebook Twitter Whatsapp

Το αριστούργημα του ιάπωνα λογοτέχνη Junichiro Tanizaki, «Manji» ανεβάζει από τη Δευτέρα 9 Μαΐου, σε σκηνοθεσία της Βαρβάρας Νταλιάνη,  το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Μπιπ.

Το αριστούργημα του ιάπωνα λογοτέχνη Junichiro Tanizaki, «Manji» ανεβάζει από τη Δευτέρα 9 Μαΐου, σε σκηνοθεσία της Βαρβάρας Νταλιάνη,  το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Μπιπ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Το έργο, εκκινώντας από την ερωτική ιστορία δύο γυναικών, διαπραγματεύεται το θέμα της αμφιβολίας, τόσο ως προς το πραγματικό αντικείμενο του πόθου, όσο και ως προς την αντικειμενική πραγματικότητα.

Ένα χρόνο μετά την γνωριμία της με τη Μίτσουκο, η Σόνοκο αφηγείται, σε έναν ανώνυμο συγγραφέα, τα όσα συνέβησαν μεταξύ της ίδιας και της ερωμένης της, Μίτσουκο, του συζύγου της Κόταρο και του μνηστήρα της ερωμένης της, Εΐτζιρο. Η αφήγηση μας μεταφέρει στην Ιαπωνία της δεκαετίας του ’30, δημιουργώντας έναν λαβύρινθο από υπαρκτά και ψυχικά τοπία, από συνειδητές εξαπατήσεις και διαρκείς ανατροπές.  Η αναγνώριση της πραγματικής ταυτότητας των προσώπων καθίσταται αδύνατη, ενώ η αρχικά ταυτισμένη μορφή της Μίτσουκο με την μποτισάτβα Κάνον, μετατρέπεται σε μορφή δημίου, συμπαρασύροντας στην απώλεια τους εραστές της.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νταλιάνη Βαρβάρα

Επιμέλεια διασκευής: Φλουράκης Ανδρέας

Μέθοδοι αφήγησης: Σαββίδου Μαρία

Μετάφραση/φιλολογική επιμέλεια: Καπράνου Δανάη

Σκηνικά: Άρτεμις Σιέρρα

Κοστούμια: Δήμητρα Τρούσα

Art director/Creative Director: Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης

Κίνηση: Μιμίκα Σαμαρά

Μουσική: Κυριάκος Σπύρου

Σχεδιασμός φώτων: Αντώνης Κουνέλλας

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σταύρος Μαρκουλάκης, Σοφία Ιγνατίδου

Φωτογραφίες: Oltjon Lipe

Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Κωστάκης

Παίζουν:

Αθηνά Αλεξοπούλου

Μαρία Θρασυβουλίδη

Κωστής Μακριδάκης

Πάνος Νάτσης

Η σκηνοθέτης Νταλιάνη Βαρβάρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Θεατρικών Σπουδών και του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών. Έχει σκηνοθετήσει το θεατροεκπαιδευτικό δράμα «Στη σπηλιά του Μινώταυρου», στο θέατρο «Μπιπ» το 2016, το μονόλογο «Μαντάμ Μπλε», στο πλαίσιο του φεστιβάλ Dreamland: η γη της Επαγγελίας στο θέατρο «Μπιπ» το 2015, την παράσταση «Μήδειας Πατούσες» του Ανδρέα Φλουράκη, στο θέατρο «Βαφείον»  το 2014 και έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο κοινού για την performance «Lift me down» στο φεστιβάλ του «Κινητήρας Studio», με την ομάδα Lift.Inc, το 2013. Έχει εργαστεί ως actor-teacher σε προγράμματα για το θέατρο στην εκπαίδευση, σε Ελλάδα και Αγγλία, σε συνεργασία με το Big Brum του Μπέρμινχαμ και τον Chris Cooper. To 2014 εξέδωσε τη μονογραφία της με τίτλο Υλικό Θεάτρου: μελέτη στη δραματουργία του Ανδρέα Φλουράκη.

Πληροφορίες παράστασης

Από 9 έως 31 Μαΐου 2016, κάθε  Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μ.μ

Διάρκεια: 105 λεπτά

Εισιτήρια:

12,00€ ολόκληρο

7,00€   μειωμένο

5,00€ ατέλειες / ειδική τιμή

Προπώληση:

Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης  (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579

Δευ-Παρ 11:00 - 14:00, www.mcf.gr.

Εισιτήρια προπωλούνται και Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Ticket Services Ωρ. λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 - 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 - 20:00, Σαβ. 10:00 - 14:00.

Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Forthnet