ΘΕΑΤΡΟ

Το 8ο Off Off Athens Festival ξεκινά με Ντεγκά Υπέρ Aδυνάτου

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2016, 00:01 / Ανανεώθηκε 14 Ιουνίου 2016, 19:29
Το 8ο Off Off Athens Festival ξεκινά με Ντεγκά Υπέρ Aδυνάτου
Facebook Twitter Whatsapp

Το πιο πλουραλιστικό θεατρικό φεστιβάλ της Αθήνας ξεκινά στο Θέατρο Επί Κολωνώ με μια παράσταση της εταιρείας θεάτρου 1+1=1

Το πιο πλουραλιστικό θεατρικό φεστιβάλ της Αθήνας ξεκινά στο Θέατρο Επί Κολωνώ με μια παράσταση της εταιρείας θεάτρου 1+1=1

Ένας ανάπηρος, μπροστά στη Βουλή, κατηγορούμενος, αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια που δικαιούται. Μια μικρή χορεύτρια, εκτίθεται σαν «τέρας» μέσα στο κλουβί, ερήμην της. Αναγκασμένοι να υπερασπιστούν μόνοι τον εαυτό τους (αυτή βουβά, αυτός με δάνεια ευφράδεια), διεκδικούν μια θέση κάτω από τον ήλιο.

Μια συνάντηση του Λυσία με τον Ντεγκά στη σύγχρονη συνθήκη. Ο λόγος Υπέρ του αδυνάτου (403 π.Χ.) στο στόμα της Μικρής χορεύτριας δεκατεσσάρων ετών (1881) από Θοδωρή Τσαπακίδη και την εταιρεία θεάτρου 1+1=1 εγκαινιάζει το 8ο Off Off Athens Festival (28/5 έως 28/6), μια πλατφόρμα επικοινωνίας με το κοινό για τους θεατρικούς δημιουργούς και τις ομάδες που δουν στη χώρα μας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Θοδωρής Τσαπακίδης
Μετάφραση κειμένου Λυσία: Δήμος Σπαθάρας
Σκηνικά - Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Video teaser: Μιχάλης Ασθενίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Ρήγα
Φωτογραφίες: Δημήτρης Γερακίτης
Οπτική επικοινωνία: Dennis Spearman
Social media: Χριστίνα Κούλη

Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου

Ντεγκά Υπέρ Aδυνάτου (προσχέδιο), Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, Σάββατο 28/5, ώρα 20:45 & Κυριακή 29/5, ώρα 22:00. Προπώληση εισιτηρίων για το φεστιβάλ: http://www.viva.gr/tickets/festival/epi-kolono/off-off-athens-2016/ και στο τηλ. 210 5138067.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr