ΘΕΑΤΡΟ

Ελληνο-πολωνικό «Insenso»

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2016, 13:02 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2016, 13:02
Ελληνο-πολωνικό «Insenso»
Facebook Twitter Whatsapp

Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στο Θέατρο Τέχνης και στη Μονή Λαζαριστών σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου

Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στο Θέατρο Τέχνης και στη Μονή Λαζαριστών σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει την παράσταση που άνοιξε στις 15 Ιανουαρίου 2016 την αυλαία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και εγκαινιάζει στις 18 Οκτωβρίου 2016 τη Θεατρική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πόλη.

Πρόκειται για την πολωνική παραγωγή «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου, μια παραγωγή του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και της Avant Art, μόνο για 4 παραστάσεις στη σκηνή της Φρυνίχου.

Το «Insenso» είναι η ιστορία μιας γυναίκας που «παραφρονεί» από έρωτα, που ο έρωτας εξωθεί πέρα της λογικής της, πέρα του μέτρου, πέρα από κάθε αποδεκτού ορίου: Insenso, ολοσχερής ήττα της φρόνησης – εξουθενωτικός θρίαμβος των αισθήσεων, ακροβασία στα όρια της λογικής.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ορίζει το έργο του σαν μια όπερα χωρίς μουσική όπου ο λόγος και το ανθρώπινο σώμα αποτελούν τα μοναδικά όργανα. Κίνηση, λόγος σε αντίστιξη, σε αρμονία η δυσαρμονία. Ένστικτο και λογική σε μια αιώνια συνομιλία. Ένα θέατρο όπου η κίνηση, το σώμα, δεν αποτελούν το αναγκαίο υπόβαθρο του λόγου αλλά που μπαίνουν σε μια διαλεκτική σύγκρουση μαζί του. Θέατρο της έξ-στασης που αναζητεί την ψυχική και σωματική μετακίνηση από την στασιμότητα του αποδεκτού.

Για τον Δημητριάδη ο έρωτας είναι από τα πιο επαναστατικά στοιχεία της ζωής. Μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από ό, τι έχουμε μάθει, να σπάσουμε τα όρια του καθώς πρέπει, για να μπορέσουμε να δούμε καλύτερα. Το Insenso είναι αυτή η παράλογη, μη λογική, προσπάθεια να γκρεμιστούν οι τοίχοι που χτίζουμε γύρω μας, σε μια τολμηρήπορεία προς την«άλλη πλευρά». Με ρίσκο, με πόνο να διεκδικήσουμε το ανέφικτο. Να βυθιστούμεστο μη κοινωνικά και ηθικά αποδεχτό. Το Insenso είναι πιο πολύ επίκαιρο από ποτέ σε μια εποχή που επιβάλει πια να γκρεμίσουμε ό,τι θεωρούμε δεδομένο για να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι ύπαρξης προσωπικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί.

Η παράσταση, πραγματοποιείται στα ελληνικά.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου
Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Καζάζου
Σκηνικά: Πέτρος Σεβαστίκογλου
Κοστούμι: BajkaTworek
Φωτισμοί: Karol Jarek
Παραγωγή: Grotowski institute, Avant Art

 «Insenso»: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 2103222464 & 2103236732, 22 - 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:15, προπώληση εισιτηρίων www.viva.gr. Θέατρο Μονής Λαζαριστών (ΚΘΒΕ), Θεσσαλονίκη, 1 με 9 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr