ΘΕΑΤΡΟ

Εκάβη με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε Αγρίνιο και Δήλο

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2016, 20:01 / Ανανεώθηκε 23 Αυγούστου 2016, 16:56
Εκάβη με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε Αγρίνιο και Δήλο
Facebook Twitter Whatsapp

Η μεγάλη ηθοποιός σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής βασισμένο στους μονόλογους της τραγικής βασίλισσας από τα έργα «Εκάβη» και «Τρωάδες» του Ευριπίδη

Η μεγάλη ηθοποιός σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής βασισμένο στους μονόλογους της τραγικής βασίλισσας από τα έργα «Εκάβη» και «Τρωάδες» του Ευριπίδη

Δύο από τα ωραιότερα αρχαία ελληνικά θέατρα θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες για να υποδεχθούν την παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας» που ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Το αρχαίο θέατρο της Στράτου, δίπλα στο Αγρίνιο, με θέα στην μεγαλόπρεπη κοιλάδα του Αχελώου και στο θέατρο της Δήλου ο λόγος του Ευριπίδη θα αντηχήσει ξανά μέσα από τη φωνή της μεγάλης ηθοποιού σε μια παράσταση-ρεσιτάλ ερμηνείας που αντλεί έμπνευση από την επικαιρότητα για να αναφερθεί στον πόλεμο και στις συνέπειες του στους ανθρώπους. Την σκηνοθεσία και την δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Καραγέωργος ενώ η μετάφραση είναι του διακεκριμένου κύπριου φιλόλογου, μεταφραστή και θεατράνθρωπου Κωστή Κολώτα.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Κωστής Κολώτας
Επιλογή κειμένων/Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος
Σκηνικό: Λεωνίδας Φραγκούλης
Κοστούμια: Μαρίνα Καραφά
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
Μουσική: Ανδρέας Καχριμάνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Παπαδημητρίου
Φωτογραφίες: Λεωνίδας Φραγκούλης / Πάνος Καλτσάς

Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη (Εκάβη), Μαρίνα Καραφά (Πολυξένη), Κάτια Ζαρκαδά (Κασσάνδρα), Δημήτρης Μπελεβώνης (Αστυάντακτας), Γιάννης Παπαδημητρίου (φύλακας Α’), Αλέξης Βάρσος (φύλακας Β’), Αλεξία Καμμένου (μετανάστρια).

στον ρόλο του Ταλθύβιου ακούγεται ο Στέλιος Καυκαρίδης

στα κρουστά ο Μάκης Φεγγούλης

«Εκάβη, μια πρόσφυγας» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, 26 και 27 Αυγούστου, ώρα 21:30, Αρχαίο Θέατρο Στράτου, 3 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Δήλου. Είσοδος δωρεάν.